Zavřít reklamu

Minulý týden Apple vydal již sedmou betu iOS 15. Jelikož máme konec srpna, je jasné, že vydání ostré verze je již pomalu za dveřmi. Je tedy skvělá příležitost zjišťovat, jakým směrem se iOS 15 ubírá v aspektech plynulosti systému a výdrže baterie. Dnes se podíváme na první zmíněný, jenž provedl kanál iAppleBytes, a to na iPhonech SE 1. generace, 6s, 7, 8, XR a 11. Odkaz na celý test vám jako obvykle přikládáme pod tento odstavec.

Test začíná spuštěním iPhone SE, u kterého můžeme pozorovat dřívější spuštění na zařízení s iOS 14.7.1. Dále se zaměříme na aplikace třetích stran. Na aktuální verzi iOS sledujeme lepší práci u YouTube, Facebooku a VK. Na betě naopak u Apollonu for Reddit. Ostatní aplikace pracují stejně. I u iPhonu 6s si můžeme všimnout svižnějšího naskočení systému u iOS 14.7.1, ovšem rozdíl je daleko menší. Pokud jde o aplikace, výsledek je naprosto totožný s předchozím modelem. Rovněž iPhone 7 nám naskočí dříve na iOS 14, rozdíl je zde ale oproti iPhonu 6s opět o něco větší. Důležitější je ale samozřejmě spouštění aplikací. I zde to je na poli aplikací jako přes „kopírák“. Jediný rozdíl je v tom, že sledujeme o něco rychlejší spuštění Snapchatu na sedmé betě iOS 15.

IPhone 8 nám odhalí domovskou obrazovku dříve opět na aktuálním systému, Zde se nám taky opět dříve otevře YouTube, Facebook, VK, Snapchat i Instagram. Na betě potom Apollon for Reddit. IPhone XR je, podobně jako u předchozí bety, prvním z testovaných smartphonů, který se dříve spustí na sedmé betě. Lepší je to i u aplikací, neboť pár desetin sekund k dobru má na iOS 14.7.1 pouze Facebook a VK. Zbytek pracuje stejně nebo lépe na betě. Test je zakončen iPhonem 11, jenž se spustí současně na obou systémech. Zde je výsledek velmi dobrý a aplikace vidíme dříve otevřené ve většině případů na betě iOS 15. Testujete také?

Dnes nejčtenější

.