Zavřít reklamu

macVětšina z nás sleduje počasí především na iPhonu. Zde totiž najdete nativní aplikaci Počasí, ve které najdete vše potřebné. Na Macu si můžete počasí zobrazit v rámci widgetů, každopádně pro některé uživatele se nejedná o úplně dostačující řešení. Pokud byste chtěli i na vašem macOS zařízení sledovat počasí, a to pěkně detailně, tak k tomu můžete využít hned několik skvělých aplikací. Pojďme se společně v tomto článku podívat na 5 nejlepších z nich.

CARROT Weather

Pokud jste už někdy v minulosti hledali aplikaci, která by vám mohla zprostředkovat informace o počasí, tak jste nejspíše narazili na CARROT Weather, a to na předních příčkách. Dost možná se ptáte, z jakého důvodu je právě tato aplikace nesmírně populární. Recept na úspěch je v tomto případě jednoduchý – stačí se od ostatních aplikací lišit. V rámci CARROT Weather si můžete zobrazit přesné hodinové či denní předpovědi, nechybí ani možnost aktivace notifikací. Pravdou ale je, že si CARROT Weather zakládá především na vtipném podání předpovědi, takže se ve finále můžete i zasmát. Aplikaci si můžete různě přizpůsobit. CARROT Weather je placenou aplikací, vychází jednorázově na 379 korun.

CARROT Weather stáhnete zde

Swackett

Kromě toho, že většina z nás sleduje počasí kvůli tomu, abychom si mohli naplánovat program na následující hodiny či dny, tak se mnoho z nás dívá také na aktuální teplotu, podle které se oblékáme v případě, pokud potřebujeme jít ven. Co si ale budeme nalhávat, v mnoha případech se prostě a jednoduše netrefíme a rázem nám tak může být zbytečné horko či zima. Věřte nebo ne, i pro takové jedince existuje aplikace na Mac – nese název Swackett. V rámci této aplikace se vám přímo objeví postavičky, které jsou oblečené podle toho, jak byste se měli obléci vy. V aplikaci Swackett najdete dále minutovou, hodinovou i denní předpověď, nechybí možnost pro zobrazení satelitních snímků. Swackett je aplikací placenou, vychází na 49 korun.

Swackett stáhnete zde

WeatherBug

Výše jsme se společně podívali na dvě placené aplikace, které můžete využít pro sledování počasí na Macu. Pokud však za aplikace pro sledování počasí utrácet nechcete, tak pro vás máme skvělou bezplatnou alternativu v podobě WeatherBug. Jestliže si tuto bezplatnou aplikaci stáhnete, tak její rozhraní zobrazíte prostřednictvím horní lišty. Zde si můžete prohlédnout například hodinovou předpověď, radar a další. Nastavit si můžete také různé notifikace a mnoho dalších funkcí. WeatherBug dále disponuje databází s miliony různých míst, na kterých dokáže přesně určit počasí, zároveň se chlubí skvělou sítí pro sledování blesků a mnoho dalšího.

WeatherBug stáhnete zde

Weather Dock

Další skvělou aplikací, díky které je možné na Macu sledovat počasí bezplatně, je Weather Dock. Jak už název aplikace napovídá, tak vám veškeré informace o počasí dokáže zobrazit prostřednictvím Docku, který se nachází ve spodní části obrazovky. Pokud na ikonu aplikace klepnete, tak se vám samozřejmě zobrazí další podrobné informace o počasí. Zobrazit si můžete sedmidenní předpověď, první tři dny z této předpovědi jsou pak hodinové. Nastavit si můžete sledování počasí na vícero lokalitách najednou. K aktualizaci dat dochází každou hodinu, data poskytuje The Weather Company.

Weather Dock stáhnete zde

iStat Menus

Výše jsme si společně představili aplikaci WeatherBug, která své rozhraní ukryje do horní lišty vašeho Macu. Pravdou ale je, že WeatherBug vám toho přímo v liště, bez nutnosti klepnutí, moc nezobrazí. Pokud byste si chtěli v horní liště nechat zobrazit vícero podrobných informací, tak vám z vlastní zkušenosti mohu doporučit aplikaci iStat Menus. Kromě toho, že si díky iStat Menus můžete v horní liště zobrazit informace o počasí, tak si můžete nechat zobrazit nespočet ostatních dat, která se týkají například výkonu vašeho zařízení, teplot, stavu baterie a mnoho dalšího. Zkrátka a jednoduše, iStat Menus vám dokáže zprostředkovat veškerá data do horní lišty, která kdy můžete potřebovat.

iStat Menus stáhnete zde

Dnes nejčtenější

.