Zavřít reklamu

Když Apple spolu s iPhony 11 (Pro) světu představil vlastní verzi nočního fotorežimu, kterou odkoukal od konkurenčních Androidů, nejednoho jablíčkáře tím velmi potěšil. Fotky za zhoršených světelných podmínek totiž díky tomu rázem vypadaly daleko lépe a jablíčkáři se tak za ně už nemuseli v konkurenci Androidů stydět. Ne vždy je však noční režim zcela využitelný, na což ale Apple zřejmě tak úplně nemyslel a neumožnil jeho úplnou deaktivaci. To se však s příchodem iOS 15 změní. 

Zatímco v současnosti lze funkčnost nočního režimu omezit maximálně tak ruční změnou doby jeho trvání, popřípadě snahou fotit ze světlých míst, v iOS 15 přibude do nastavení klasický přepínač, který umožní jeho úplnou deaktivaci, ale i rychlou aktivaci přímo ve Fotoaparátu v případě potřeby. Nemělo by se tím pádem stávat, že například fotky se zářícími lampami či jinými světelnými zdroji ve tmě budou kvůli nešetrnému nasazení nočního režimu přesvícené a tedy i nepřirozené. Fotoaparáty iPhonů se tak rázem stanou daleko využitelnějšími, byť se bude jednat ve své podstatě o miniaturní upgrade. 

iOS 15 vydá Apple zhruba za měsíc a to konkrétně před spuštěním prodejů nové generace jeho iPhonů. V současnosti probíhá jeho intenzivní beta testování a to jak mezi vývojáři, tak veřejnými testery. Kromě novinky pro noční režimu se u něj můžeme těšit třeba i na přepracované notifikace, režimy soustředěnosti a celou řadu dalších příjemných vylepšováků, které zpříjemní využitelnost iPhonů. 

Dnes nejčtenější

.