Zavřít reklamu

Přestože čeká prakticky celý svět výměna baterie v AirTagu až za pěkných pár měsíců, jelikož u ní Apple garantuje zhruba roční výdrž, už nyní víme, jakých modelů se při výměně vyvarovat. Varování jsme se dočkali konkrétně v novém podpůrném dokumentu Applu, který se točí kolem knoflíkových baterií opatřených speciálním povlakem. 

AirTagy využívají klasické baterie CR2032, které lze zakoupit v kdejakém elektru. V novém podpůrném dokumentu však Apple zdůrazňuje, že ne každá baterie s označením CR2032 je pro AirTagy vhodná. Své uživatele odrazuje primárně od nákupu baterií se speciálním hořkým povlakem, který na ně někteří výrobci v čele s Duracellem nanáší ve snaze zamezit spolknutí baterie dítětem. Právě hořká chuť by totiž měla dítě od cumlání baterky, která je svými rozměry pro spolknutí jako stvořená, odradit. Kromě hořkosti ale způsobuje podle Applu hořký povlak i potenciální nefunkčnost baterie v AirTagu. Pro výměnu jsou tedy kalifornským gigantem doporučovány jen baterie zcela klasické – tedy bez jakéhokoliv povlaku či jiných “vylepšováků”. 

Je velmi pravděpodobné, že na zjištění ohledně nefunkčnosti AirTagu při použití hořké baterie přišel Apple až nyní poté, co začal řešit kritiku australských úřadů týkající se údajně snadné dostupnosti baterie v AirTagu dětem. Právě použití hořkých baterií tak byl ze strany Applu zřejmě první pokus, jak alespoň částečně tyto hlasy umlčel.

Dnes nejčtenější

.