Zavřít reklamu

Apple se již dlouhé roky netají tím, že svým službám extrémně věří a do budoucna od nich očekává tržby na úrovni jeho nejúspěšnějších produktů. Že není tato vize vůbec utopistická dokázalo včerejší zveřejnění finančních výsledků za uplynulé čtvrtletí, ze kterých je jasně patrné, že o služby je mezi jablíčkáři čím dál větší zájem. Asi vás proto nepřekvapí, že tento segment zaznamenal v uplynulém čtvrtletí opět rekordní tržby. 

Kategorie služeb Applu, do které spadá App Store, Apple Music, Apple Pay, Apple Care, Apple TV+, Apple Arcade, iCloud a další služby zaznamenala mezi dubnem a červnem tržby v neuvěřitelné výši 17,5 miliard dolarů, což je o 33 % více než tomu bylo ve stejném období před rokem a dokonce o 0,8 miliardy více, než tomu bylo v předešlém čtvrtletí. Apple tak může velmi těšit, že tento segment není absolutně závislý na roční době, což se o prodejnosti jeho hardwarů říci nedá. 

Ačkoliv Apple mnoho bližších informací o službách za uplynulé čtvrtletí neodhalil, nechal se slyšet, že například App Store zaznamenal v červnu absolutní rekord v tržbách, čemuž podle slov jeho finančního ředitele vděčí zejména za extrémní růst uživatelské základy, která je v současnosti na historickém maximu. Co se pak týká počtu předplatných, ten v současnosti přesahuje 700 milionů “kusů”, což je o 150 milionů více než ve stejném období v loňském roce a dokonce 4x více než kolik měl Apple předplatných před čtyřmi lety. 

Dnes nejčtenější

.