Zavřít reklamu

Zdá se, že se Apple chystá na další poměrně slušnou displejovou revoluci u iPadů. Poté, co u většiny z nich relativně nedávno nasadil Liquid Retiny a letos u 12,9” iPadu Pro použil displej s mini LED podsvícením má totiž v dohledné době v plánu použít OLED panely, které se v iPhonech objevují už od roku 2017. Vyplývá to jak z nedávného tvrzení analytika Ming-Chi Kua, tak i z čerstvých informací zdrojů asijského portálu Elec. 

Zdroje výše zmíněného portálu tvrdí, že má Apple v plánu už v příštím roce světu ukázat novou generaci iPadu Air osazenou právě OLED displejem se zobrazovacími schopnostmi na úrovni OLED iPhonů. Těšit se tedy můžeme jednak na perfektní podání barev včetně černé, ale taktéž na vynikající kontrast, velmi dobrý jas a v neposlední řadě i vcelku nízkou spotřebu energie. O rok později – tedy v roce 2023 – má pak Apple světu ukázat i první iPady Pro osazené OLEDy. Ve všech případech pak má být zachována současné velikost tabletů – tedy 10,9” u iPadu Air a 11” a 12,9” u iPadů Pro. 

V tuto chvíli je velkou otázkou, na kolik iPady s OLED displeji vyjdou. Pravdou totiž je, že cena těchto panelů je i nadále poměrně vysoká a to navíc i u relativně malých telefonů. Bavíme-li se pak o displejích pro iPady, které jsou řádově dvakrát a více větší než ty pro smartphony, cenově se zase dostáváme někam úplně jinam. Pokud se ale Applu podaří s jeho dodavateli vyjednat ceny, které budou stát skutečně za to, čistě teoreticky by ceny jeho iPadů vzrůst nemusely. Ostatně, už nyní jsou na poměrně vysoké úrovni a je proto otázkou, zda by jejich další růst nezpůsobil prodejní komplikace. 

Dnes nejčtenější

.