Zavřít reklamu

Oblíbili jste si v poslední době hraní na iPhonu (a potažmo iPadu či Macu) s gamepadem od Xboxu či Playstationu? Pak pro vás máme dobrou zprávu. Od iOS 15, iPadOS 15 a macOS 12 si totiž budete moci díky těmto ovladačům užít skutečně příjemnou vychytávku, o které jsme si doposud mohli nechat jen snít. Řeč je konkrétně o zpětných patnáctisekundových záznamech ze hry, které se automaticky vytvoří a uloží po stisknutí příslušného tlačítka na herním ovladači. 

Zatímco u herních konzolí nejsou zpětné několikavteřinové záznamy ničím výjimečným a jejich kompilace tak vídáme na YouTube a tak podobně dnes a denně, u telefonů nic podobného doposud možné nebylo. Díky novým verzím softwarů Applu se však i tato bariéra mezi konzolemi a mobily (potažmo iPady a Macy) smaže, což je určitě super. Pokud by vás pak zajímalo, kam budou záznamy ukládány, naleznete je dle očekávání ve Fotkách, stejně jako veškeré ostatní soubory tohoto charakteru. 

Ačkoliv o novince zatím příliš mnoho informací k dispozici nemáme, jelikož má být spustitelná přes tlačítko na ovladači gamepadu, je prakticky jisté, že bude dostupná jen u her s jeho podporou. Těch je nicméně naštěstí na Apple produktech čím dál více a další a další poměrně rychle přibývají. I proto se dá očekávat, že se novinka setká u hráčů s velmi slušnou oblibou, stejně jako se setkalo i relativně nedávní přidání podpory gamepadů u Apple produktů. Ta totiž u nich ještě před dvěma roky standardem nebyla – dorazila totiž až jako součást iOS 13. 

Dnes nejčtenější

.