Zavřít reklamu

Přestože designér Jony Ive stojící za vzhledem celé řady iPhonů, iPadů, iPodů či Maců opustil Apple již v roce 2019, jeho rukopisu se produkty z dílny kalifornského giganta zřejmě ještě pěkných pár let nezbaví. Před pár hodinami totiž vyšlo najevo, že se Ive před svým odchodem z Applu podílel i na designování nové generace iMaců, která byla světa odhalena teprve před pár týdny. 

Že se blízký přítel Steva Jobse a svého času jeden z nejvíce postavených lidí Applu podílel i na vývoji produktu, který spatřil světlo světa dobré dva roky po jeho odchodu ze společnosti odhalil jako první portál Wired, kterému Apple na jeho přímý dotaz potvrdil, že Ive na iMacu skutečně pracoval. Rovněž nevyvrátil spekulace ohledně toho, zda na jeho vývoji pracoval i po jeho opuštění skrze svou novou designérskou společnost, kterou založil a jejímž klientem měl být po jejím oznámení právě i Apple. 

Ačkoliv žádné další detaily Apple ani Wired neodhalil, je velmi zajímavé vidět, že na na první pohled relativně jednoduchém designu pracoval Apple přinejmenším už v roce 2019, přičemž takřka 100% spadal vývoj ještě dál. Už v roce 2019 tedy musel vcelku slušně vědět, jaké vlastnosti budou mít jeho počítačové čipy, jelikož jen tak si mohl dovolit vytvořit tělo s chlazením řešeným tak, jak právě v novém iMacu je. 

Dnes nejčtenější

.