Zavřít reklamu

Fenomén, který zatím rozhodně nebrzdí. Tak přesně takto by se dala ve zkratce popsat situace kolem Apple Watch. Těm sice krátce po jejich představení vzhledem k ceně, výdrži a funkcím věřil málokdo, velmi brzy se z nich však stal celosvětový prodejní fenomén, jehož prodeje navíc neustále rostou. 

Že se Applu extrémně s prodeji Apple Watch dařilo i v prvním čtvrtletí letoška ve svém novém průzkumu potvrdila i společnost IDC. Dle jejích dat byl totiž kalifornský gigant v prvních třech měsících letoška schopen dodat těžko uvěřitelných 30,1 milionů kusů hodinek, což je o celých 5 milionů kusů víc než tomu bylo ve stejném období před rokem. Asi vás proto nepřekvapí, že je Apple suverénně nejsilnějším hráčem na trhu se smartwatch. Na druhý Samsung má ostatně náskok 18,3 milionu prodaných hodinek. Na třetí Xiaomi pak necelých 20 milionů. Díky skvělým prodejům si tak Apple nyní drží téměř 29% podíl na trhu se smartwatch. A bylo i lépe – loni touto dobou to totiž bylo dokonce 32,3 %, avšak rostoucí drobná konkurence nyní začala Applu podíl mírně snižovat. 

Ačkoliv analytici neuvedli, jaké modely jsou nyní největšími tahouny, relativně nedávno se nechal Tim Cook slyšet, že to jsou jak jinak než ty nejnovější ve formě Series 6 a SE. Především pak SE se mají dle jeho slov prodávat jako na běžícím páse, jelikož jsou perfektní kombinací funkčnosti a přívětivé ceny. Dá se navíc předpokládat, že obrovský prodejní boom způsobí i letošní rok a představení Apple Watch Series 7 s novým designem, který přiměje mnohé uživatele k upgradu. 

Dnes nejčtenější

.