Zavřít reklamu

Nadšení střídá zklamání. Tak přesně takto by se dala s trochou nadsázky popsat situace kolem včera představeného bezztrátového streamovacího režimu v Apple Music též známého jako Apple Music HiFi. Tato vychytávka totiž sice na první pohled mnohé jablíčkáře nadchla, při jejím bližším zkoumání se však zdá spíše jako zklamání, jelikož bude využitelná jen velmi stěží. Podporovat jí totiž nebudou sluchátka AirPods a jak se nyní ukázalo, ani HomePody (mini). 

Ačkoliv HomePody a HomePody mini přímo vybízí k podpoře Lossless Audia u Apple Music, technicky to u nich stejně jako v případě AirPods proveditelné kvůli tomu, že se jedná o bezdrátové reproduktory s podporou určitých kodeků, není možné. Jedinou vychytávkou, která se u HomePodů v červnu objeví tak bude stejně jako v případě AirPods podpora prostorového zvuku Dolby Atmos, avšak samozřejmě jen u těch skladeb, které ji budou nabízet. Kolik jich přesně bude po spuštění k dispozici sice kalifornský gigant v tiskové zprávě neuvedl, nechal se však slyšet, že bude nabídku neustále rozšiřovat, díky čemuž se tak z prostorového zvuku stane postupem času čím dál větší lákadlo. 

Kdy přesně se přidání podpory prostorového zvuku u HomePodů a ostatních Apple produktů při přehrávání Apple Music dočkáme není v tuto chvíli zcela jasné. Apple se totiž nechal ve své tiskové zprávě slyšet jen tak, že novinky dorazí v červnu a to mimo jiné proto, že jsou vázané na nové verze OS, které jsou nyní v beta testování. V redakci očekáváme, že by se tak mohlo stát konkrétně v průběhu druhého červnového, jelikož právě na ten je naplánováno WWDC, na jejíž úvodní Keynote pravděpodobně termín vydání zazní. 

Dnes nejčtenější

.