Zavřít reklamu

Jednou z největších zbraní iPhonů 12 (Pro) je alespoň podle slov Applu ochranná vrstva displeje s názvem Ceramic Shield, která by měla výrazně zvýšit jeho odolnost proti prasknutí. A jelikož se zřejmě tato vychytávka osvědčila, rozhodl se nyní kalifornský gigant do jejího výrobce napumpovat velmi slušnou finanční injekci, která mu má pomoci ve vývoji podobně kvalitních novinek. 

O Ceramic Shield se stará společnost Corning, kterou můžete znát například i jakožto výrobce skel Gorilla Glass používaných na smartphony předních světových výrobců. Služby Corningu využívá Apple již dlouhé roky a jak se nyní zdá, počítá s nimi i nadále. Ve své čerstvě zveřejněné tiskové zprávě se totiž pochlubil tím, že do ní investoval na 45 milionů dolarů, které mají putovat právě na výzkum a vývoj budoucích materiálů vhodných pro jeho produkty. V minulosti přitom do Corningu nalil již na 450 milionů dolarů, které měly pomoci vyvinout mimo jiné právě Ceramic Shield, který je díky tomu pro iPhony exkluzivitou. 

Dá se očekávat, že nová finanční injekce do Corningu zajistí Applu exkluzivitu i na další materiály využitelné pro jeho budoucí produkty, zejména pak krycí sklad pro displeje či záda telefonů. Zda budou vycházet z nynějšího konceptu keramického štítu či vsadí na něco zbrusu nového nicméně ukáže až čas. Apple totiž samozřejmě o svých budoucích plánech v tiskové zprávě neinformoval. 

Dnes nejčtenější

.