Zavřít reklamu

Když se řekne tablet, naprosté většině z nás se zřejmě na “první dobrou” vybaví iPady z dílny Applu. Právě ty jsou totiž pro svou celosvětovou extrémní oblibu de facto synonymem tohoto zařízení. Věděli jste však, že kdyby se Apple při jeho vývoji před lety rozhodl “jen” trochu jinak, mohly mít jeho první generace hned dva nabíjecí porty?

Že kalifornský gigant koketoval s nasazením dvou nabíjecích portů u první verze iPadu odhalily snímky jednoho z raných prototypů tohoto zařízení, které na svém Twitteru zveřejnil vývojář Giulio Zompetti. Ty zachycují konkrétně zařízení disponující jedním nabíjecím portem klasicky na spodní straně a jedním pak na boku. Apple přemýšlel nad tímto řešením kvůli snaze co nejvíce usnadnit nabíjení zařízení při jeho používání naležato, popřípadě při využívání například v nejrůznějších stojanech a držácích, které zařízení drží zpravidla právě naležato. 

Ačkoliv Apple z plánu nasadit na iPadu dva nabíjecí porty ve formátu z galerie výše upustil, přesto se k této myšlence svým způsobem po pár letech vrátil. Tablety lze totiž nyní nabíjet přes Smart Connectory, kterými jsou některé modelové řady vybaveny. Ty jsou též umístěné na boku zařízení a kromě nabíjení umožňují i snadné připojení nejrůznějšího příslušenství. 

iPady můžete zakoupit například zde

Dnes nejčtenější

.