Zavřít reklamu

Jeden velký zmatek – tak přesně takto by se dalo bez jakékoliv nadsázky popsat dění ve světě Applu v posledních dnech. Zatímco ještě nedávno byl totiž prakticky každý jablíčkář přesvědčen o tom, že se na konci března dočkáme Keynote, která přinese představení AirPods 3, AirTags či iPadů Pro, nyní se zdá, že tomu bude úplně jinak. Výroba AirPods 3 totiž byla posunuta na začátek třetího čtvrtletí letoška a podobný osud potkal i iPad Pro. Tvrdí to alespoň asijský portál DigiTimes.

Zdroje DigiTimes tvrdí, že se Apple musel zřejmě kvůli problémům souvisejícím s pandemií koronaviru rozloučit se svým plánem začít vyrábět ve velkém iPady Pro na konci 1. čtvrtletí letoška a výrobu přesunout až do druhého čtvrtletí. Jinými slovy, linky začnou novou generaci iPadů chrlit nejdříve 1. dubna, přičemž pravděpodobněji tomu bude o poznání později – odložení výroby o dobré dva týdny by totiž příliš smysl nedávalo, jelikož se nejedná o dostatečně dlouhou dobu pro zajištění potřebných dodávek materiálů ani pro zlepšení špatné situace. 

Poměrně zajímavé je, že DigiTimes i nadále hovoří v souvislosti s novými iPady Pro jen o 12,9” modelu s mini LED displejem. Je proto otázkou, zda se letos skutečně dočkáme nové generace oblíbené “jedenáctky”, nebo jí Apple zařízne a své uživatele se bude snažit přimět přejít na větší a hardwarově zajímavější model. Pravdou totiž je, že jen u 12,9” iPadu se počít s nasazením nového typu displeje. 

Dnes nejčtenější

.