Zavřít reklamu

Na blížící se iOS 14.5 bude mít smysl aktualizovat mnohem více než na většinu předešlých minoritních i majoritních updatů iOS 14. Nová verze OS pro iPhony toho totiž přinese relativně dost nového v čele s možností odemykání iPhonu skrze Apple Watch, lepší správy sledování aplikacemi či nahlašování nehod v Apple Maps. Právě aplikace Mapy se pak dočká ještě jednoho skutečně zajímavého a především pak užitečného vylepšení, které odkouká od Map z dílny Googlu. 

Beta testerům iOS 14.5 a iPadOS 14.5 se začalo v aplikaci Apple Maps, konkrétně pak sekci určené pro objevování zajímavých míst zobrazovat rozhraní informující o vytíženosti daného místa uživateli v reálném času, což je vychytávka, kterou právě Google již nějaký ten pátek nabízí. Díky ní si tak lze velmi dobře naplánovat návštěvy těchto míst na časy, kdy jsou málo frekventovaná, potažmo se alespoň s předstihem připravit na to, že na nich bude spousta lidí. Co se pak týče zjišťování frekventovanosti místa, k tomu bude Apple zřejmě stejně jako Google využívat anonymní polohová data uživatelů, díky čemuž tak nebude možné tento ukazatel prakticky zmást. 

Kdy přesně se vydání iOS 14.5 dočkáme není bohužel v tuto chvíli tak úplně jasné, jelikož je systém stále v intenzivním beta testování. Z toho by se však mohl dostat zhruba v horizontu dvou týdnů, ve kterých se také jeho vydání očekává. V redakci bychom si nejvíce vsadili na čtvrtek 25. března, jelikož 26. března očekáváme spuštění prodejů prvních jarních novinek. Zda se tak stane či se pleteme nicméně ukáží až následující dny a to, zda se v nich představení ať už skrze tiskovou zprávu či konferenci odehraje. 

Dnes nejčtenější

.