Zavřít reklamu

Minulý týden jsme vás na stránkách LsA informovali o tom, že se s největší pravděpodobností blíží konec iMacu Pro z roku 2017. Jednalo se působivý stroj, který se ale až dosud nedočkal žádné hardwarové aktualizace. V době, kdy jsme vám zmíněnou zprávu přinesli, bylo ukončení výroby a prodeje iMacu Pro spíše předmětem spekulací, počátkem tohoto týdne Apple plánovaný konec tohoto svého modelu oficiálně potvrdil.

Minulý pátek Apple provedl ve svých online prodejnách po celém světě další změnu. U všech svých iMaců Pro doplnil poznámku o tom, že je bude možné zakoupit jen do vyprodání zásob. Zároveň došlo také k odstranění všech zmínek o možnosti vylepšení těchto modelů jablečných počítačů – znamená to tedy, že zákazníci, kteří budou mít zájem o nový iMac Pro, budou mít na výběr pouze ze standardních modelů, které jsou aktuálně v tuto chvíli skladem. Ve chvíli, kdy dojde k vyprodání všech skladových zásob iMacu Pro, už tento počítač nebude možné na stránkách Applu zakoupit. Firma Apple v této souvislosti uvedla, že nejžádanější variantou mezi jejími stolními počítači je sedmadvacetipalcový iMac, který byl představen v srpnu. Uživatelé, kteří preferují vyšší výkon a možnosti rozšíření, dávají podle Applu raději přednost Macu Pro.

iMac Pro byl představen na vývojářské konferenci Applu 5. června roku 2017, do prodeje byl uveden v prosinci téhož roku. Apple jej označuje za nejvýkonnější iMac, který byl kdy vyroben. Počítač byl ve své základní variantě osazen osmijádrovým procesorem Intel Xeon, 5K displejem, grafikou AMD Vega, a byl vybavený bezpečnostním čipem Apple T2. V srpnu roku 2020 Apple ukončil prodej modelu s osmijádrovým procesorem a začal nabízet desetijádrovou variantu.

Dnes nejčtenější

.