Zavřít reklamu

Je to prakticky rok, co začal Apple s postupným uzavíráním svých obchodů v USA. Reagoval tak na tehdy postupně se šířící a sílící epidemii koronaviru COVID-19. První Apple obchody se uzavřely 14. března s tím, že se původně očekávalo, že půjde pouze o dvoutýdenní omezení. Realita nakonec byla úplně jiná a některé z obchodů vydržely zavřené skutečně téměř celý rok.

První obchody začal Apple znovu-otevírat už v květnu loňského roku. Jiné však byly zavřené celý rok přičemž u některých z nich to nebylo jen kvůli Covidu-19. V případě některých obchodů v Texasu se na jejich delším než plánovaném uzavření projevily také problémy spojené s neobvyklým počasím, které některé části Texasu poslední týdny zužovaly. I přes otevření Apple obchodů, ke kterému došlo v průběhu včerejšího a dnešního dne, v naprosté většině z nich stále fungují jistá omezení, která je třeba kvůli epidemii dodržovat. Pro zákazníky by to však nemělo být nikterak limitující.

Vídeňský Apple Store v režimu podzimních omezení:

Co se týče Apple obchodů v dalších částech světa, zcela zavřené jsou například všechny Apple Story ve Francii nebo Brazílii. Většina ostatních však funguje v nějaké více či méně omezené míře, na které můžeme být zvyklí i z různých obchodů u nás.

Dnes nejčtenější

.