Zavřít reklamu

Jednou z nejzajímavějších a rozhodně i nejlepších novinek vloni představeného iPadOS 14 je bezesporu funkce Scribble převádějící ručně psaný text psacím písmem na text strojově psaný. Uživatelé, kteří rádi píšou vlastní rukou, si tak díky této vychytávce přijdou na své jako nikdy předtím. Háček sice tkví v tom, že je funkce zatím dostupná jen pro angličtinu a čínštinu, avšak s iPadOS 14.5 se dočká prvního velkého rozšíření, které lze navíc brát jako předzvěst nasazení dalších podporovaných jazyků.

V betách iPadOS 14.5 je nyní kromě angličtiny a čínštiny pro funkci Scribble dostupná také němčina, francouzština, španělština, italština a portugalština. Uživatelé vládnoucí těmito jazyky tedy budou de facto moci s příchodem veřejné verze iPadOS 14.5 přestat používat digitální klávesnici a naopak začnou více používat Apple Pencil a to v celém systému, jelikož je v něm funkce podporována celoplošně. 

Kdy bychom se mohli dočkat podpory češtiny, slovenštiny a dalších jazyků sice není v tuto chvíli zatím jasné, nicméně je jasné, že se i s jejich nasazením výhledově počítá a velmi pravděpodobně se na něm už i pracuje. Nicméně vzhledem k tomu, že je iPadOS 14.5 zřejmě posledním majoritním updatem iPadOS 14 se zdá více než pravděpodobné, že se nasazení dalších jazyků pro Scribble dočkáme nejdřív s příchodem prvních bet iPadOS 15, které budou vydány po jeho představení v červnu na WWDC. 

Dnes nejčtenější

.