Zavřít reklamu

Když Apple začal prodávat nová bezdrátová sluchátka AirPods Max, kromě vysoké ceny, kvality zvukové produkce, designu a směšného transportního obalu se řešily také snadné vyměnitelné mušle, díky kterým je možné (pokud o to má majitel zájem a disponuje dostatečnými finančními prostředky) poměrně výrazně měnit design sluchátek jako takových, vzhledem k velkému množství dostupných barevných kombinací. Zvídaví technici iFixitu nyní přišli na to, že je možné zcela bez problému vyměnit i hlavový most sluchátek, resp. celý jejich rám.

Z rozboru iFixitu vyplývá, že je možné rám sluchátek odstranit za pomocí nástroje na vyndávání SIM karet z iPhonů. Stačí jen odstranit magnetické polstrování z náušníků, které odhalí maličké dírky, do kterých se nástroj strčí a odpojí tak mechanismus držící mušle připevněné k rámu. Takto lze rám zcela odpojit a vzhledem ke konstrukci AirPods Max nijak nepoškodit funkčnost sluchátek jako takových.

V rámu se navíc nenachází žádné další komponenty potřebné pro provoz sluchátek – slouží jen jako součást šasi sluchátek a jako indukční prvek pro propojení jednotlivých komponent nacházejících se v obou náušnících. To v praxi znamená, že je možné jednotlivé rámy prohazovat a ještě více kombinovat jednotlivá barevná provedení.

V rozhovorech, které se na webu objevily krátce po uvedení AirPods Max někteří zástupci Applu tvrdili, že během vývoje muselo dojít k výraznému osekání plánovaných funkcí a možností individualizace sluchátek, zejména s ohledem na datum vydání. Je tak velice dobře možné, že AirPods Max měly od začátku disponovat jak vyměnitelnými náušníky, tak hlavovým mostem a měly tak nabízet široké možnosti individualizace dle přání majitele. Je však také možné, že jde pouze o „skrytou“ funkci sloužící zejména pro potřeby servisu a recyklace.

Dnes nejčtenější

.