Zavřít reklamu

Může se to zdá sice skoro až neuvěřitelné, ale od představení nové generace operačního systémů watchOS a potažmo i dalších nových verzí OS nás dělí zhruba pět měsíců. Zatímco iOS 15, iPadOS 15 či macOS 12 se čas od času na nějakém tom fanouškovském konceptu ukáží, o koncepty nových generací watchOS je dlouhodobě nouze. To se však nyní díky designérovi Parkeru Ortolanimu mění. Ostatně, přesvědče se v galerii níže.

Jak můžete na snímcích vedle tohoto odstavce vidět, designér se při tvorbě konceptu nového watchOS výrazně inspiroval designem některých prvků z iOS a macOS. Všimnout si toho lze skvěle například v aplikaci Zdraví, která nabízí designově velmi podobné dlaždice těm z iOS, či v ovládacím centru, které by nově mohlo alespoň částečně spoléhat na prvky podobné widgetům. Skvělou vychytávkou je pak i možnost zobrazit si stav baterie u všech vašich Apple produktů v čele s iPhony, což je opět věc známá z widgetů z iOS 14. Designér navíc nezapomněl ani na ciferníky – světu totiž ukázal kousky inspirované postavami z pořadů na Apple TV+. 

Výše představený koncept watchOS 8 se dá bez jakékoliv nadsázky označit za jeden z nejlepších, které jsme měli doposud možnost vidět. S ohledem na vylepšení, která by systém z konceptu na naše zápěstí přinesl se navíc nemusíme obávat prohlášení, že podobný watchOS by se naprosté většině z nás na Apple Watch tuze líbil. Nezbývá tedy než doufat, že se Apple podobnou cestou skutečně vydá a svět potěší. 

Dnes nejčtenější

.