Zavřít reklamu

Příchod prvních ohebných iPhonů se blíží. Vyplývá to alespoň z informací poměrně dobře informovaného taiwanského deníku Economic Daily News, jehož zdrojům z dodavatelského řetězce Applu se podařily o této dlouho očekávané novince zjistit velmi zajímavé informace. Ty se konkrétně týkají dvou prototypů ohebných iPhonů, které údajně úspěšně prošly testy odolnosti, které měly na starosti dodavatelé Applu. 

Zdroje deníku tvrdí, že Apple svým dodavatelům poskytl hned dva typy ohebného smartphonu, které se mezi sebou lišily typem displeje. Zatímco první prototyp se skládal ze dvou samostatných  zobrazovacích panelů propojených pantem a speciální propojovací vrstvou, druhý disponoval displejem typu, který využívá například Samsung u svých Galaxy Fold či Z Flip – tedy displejem bez pantu, avšak s ohebnou částí. Apple pak může těšit to, že obě verze ohebného iPhonu splnily odolnostní testy, díky čemuž jsou oba typy displeje vhodné  pro použití. Pro jaký se rozhodne nicméně v tuto chvíli není jasné, jelikož vývoj telefonu stále probíhá a displej bude zcela určitě zvolen podle toho, co Applu umožní zbytek telefonu. 

Kdy přesně bychom se mohli odhalení prvních ohebných iPhonů dočkat je v tuto chvíli bohužel ve hvězdách. Faktem totiž je, že jsme v uplynulých letech slyšeli již několik termínů představení, přičemž ani jeden se nakonec neukázal jako pravdivý. I s ohledem na tuto skutečnost bude proto lepší místo spekulací počkat až na oficiální představení zařízení Applem. 

Dnes nejčtenější

.