Zavřít reklamu

Klasické Retině a Liquid Retině na iPadech zvoní zřejmě umíráček. Vyplývá to alespoň ze spousty úniků, dle kterých má Apple na příští rok v plánu představení prvních iPadů s displeji s mini LED podsvícením, které výše zmíněnou dvojici displejů v technických specifikacích hravě překoná. To však není ani zdaleka vše. Podle korejského portálu The Elec totiž chystá kalifornský gigant na příští rok i iPady s OLED displeji. 

O OLED displejích se v souvislosti s iPady v minulosti prakticky nemluvilo, jelikož se brala tato možnost kvůli vysoké ceně těchto panelů jako prakticky nezrealizovatelná. Korejci však nyní tvrdí, že se Apple po implementaci displejů, které používá od roku 2017 i u iPhonů, přeci jen rozhodl a co víc – na jejich výrobě už se domluvil s králem OLED světa, společností Samsung. V tuto chvíli je nicméně otázkou, jaké modely by se měly dočkat displejů s mini LED podsvícením a jaké pak OLEDů. Jejich zobrazovací schopnosti jsou totiž dost podobné a totéž se pak dá říci i o jejich dalších technických specifikacích. OLEDy by nicméně měly mít mírně navrch, kvůli čemuž se zdá jejich nasazení nejpravděpodobnější do high-endové řady iPadů – tedy konkrétně na iPady Pro jen či jejich nejvýkonnější verze. 

S ohledem na to, že se o nasazení OLEDů u iPadů začíná spekulovat zlehka až nyní, je nutné brát jejich příchod s patřičnou rezervou. V následujících dnech bychom se nicméně mohli dočkat přívalu dalších informací, které nám tyto plány Applu buď potvrdí, nebo naopak vyvrátí a my tak budeme počítat opět jen s mini LED podsvícením. A co vy, uvítali byste OLEDy na iPadech? 

Dnes nejčtenější

.