Zavřít reklamu

Firma Luxshare, která je mimo jiné klíčovým výrobcem AirPods pro společnost Apple, se podle dostupných zpráv snaží zapojit také do výroby jablečných smartphonů a svým způsobem tak konkurovat Foxconnu. Analytik Ming-Chi Kuo počátkem tohoto roku uvedl, že je možné, že se Luxshare stane jedním z článků dodavatelského řetězce Applu, co se týče iPhonů. Podle Kua by společnost Luxshare měla nejprve začít výrobou menšího objemu, na starost by měla dostat starší modely jablečných smartphonů spolu s Apple Watch.

Server Nikkei nicméně tento týden citoval hned několik zdrojů, podle kterých by se Luxshare mohl pustit dokonce do výroby iPhonu 12 mini, a to v prostorách jednoho ze čínských závodů, odkoupených od společnosti Wistron. Luxshare podle vyjádření serveru Nikkei spolupracuje v Kchun-Šanu se společností Wistron na výrobě letošních nejmenších jablečných smartphonů. „Luxshare se má do budoucna hodně co učit,“ cituje Nikkei jeden ze svých zdrojů, který si přál zůstat v anonymitě. Zmíněný krok působí zvláštně zejména kvůli tomu, že obchod se společností Wistron zatím ještě nebyl oficiálně dokončen. Společnost Apple obvykle neumožňuje zaměstnancům „zvenčí“ navštěvovat místa, kde probíhá výroba jejích produktů, a už vůbec ne v době, kdy je v plném proudu výroba nejnovějších iPhonů.

Odkoupení závodu od Wistronu vyjde společnosti Luxshare na 499 milionů dolarů, první kroky k odkoupení proběhly již letos v červenci. Wistron se na výrobě jablečných smartphonů podílel od roku 2015, své provozovny měl nejen v Číně, ale také v Indii. Ming-Chi Kuo již dříve uvedl, že by se společnost Luxshare mohla dokonce stát jedním z klíčových dodavatelů Applu, a to do druhé poloviny příštího roku. Nejedná se o jedinou změnu, která v poslední době proběhla v oblasti výroby iPhonů – společnost Apple také ukončila partnerství s firmou Pegatron poté, co došlo k odhalení porušování zásad o bezpečných podmínkách práce.

Dnes nejčtenější

.