Zavřít reklamu

Chystáte se v následujících dnech či týdnech pořídit nový iPad Pro 4. generace? Pak se možná dočkáte příjemného překvapení. Čím dál více jablíčkářů totiž začíná na nejrůznějších diskuzních fórech v čele s Redditem poukazovat na to, že jim Apple do balení jejich čerstvě pořízených iPadů přibalil 20W napájecí adaptér namísto původních 18W adaptéru. Zajímavé přitom je, že Apple tuto novinku nikde neoznámil a dokonce i jeho Online Store dál “tvrdí”, že v balení iPadů Pro 4. generace naleznete 18W adaptér. 

Drobné úpravě balení iPadů Pro 4. generace se nelze divit. 18W napájecí adaptér, který byl kromě nich přibalován třeba i k loňským iPhonům 11 Pro, totiž z nabídky Applu na jeho Online Storu zcela zmizel a nahradil jej v ní právě 20W model. Ten sice dokáže iZařízení nabíjet dle všeho stejně rychle jako jeho 18W verze, ale vzhledem k tomu, že je jeho vyšší výkon potřebný ke správné funkčnosti nabíječky MagSafe, zřejmě se Applu zdálo zbytečné mít ve své nabídce dva téměř stejně výkonné adaptéry a tak se rozhodl jeden z nich vyřadit. 

Proč Apple zatím obsah balení na svém Online Storu nezměnil sice oficiálně jasné není, jako nejpravděpodobnější vysvětlení se však jeví to, že chce nejprve doprodat ve světě modely s 18W adaptéry a jakmile tak učiní, popisek změní. Tablety, u kterých už 20W adpatér přibalený je, jsou totiž dle všeho vyrobeny v posledních zhruba dvou až třech týdnech – tedy v období, kdy už byly 20W adaptéry představené a 18W adaptéry naopak z Online Storu odstraněné. 

Dnes nejčtenější

.