Zavřít reklamu

Příchod prvních Maců s procesorem Apple Silicon klepe na dveře čím dál hlasitěji. Apple pro něj totiž již začal testovat tu verzi operačního systému macOS, která v něm bude předinstalovaná při představení a následném startu prodejů. Jedná se konkrétně o macOS Big Sur 11.0.1, který vstoupil do beta testování tento týden ve středu a který odkazy právě na nové Macy obsahuje. 

V kódu a souborech bety se podařily vývojářům objevit celkem tři odkazy na nové doposud nepředstavené Macy. Jedná se konkrétně o soubory pojmenované jako MacHardwareTypes-2020f.bundle, MacHardwareTypes-2020g.bundle a MacHardwareTypes-2020h.bundle, což jsou názvy, které Apple používá i pro své ostatní Macy, které mezi sebou rozlišuje právě písmenky abecedy. Nově objevené soubory by se měly proto vázat a to tak, že buď dva z nich budou patřit k k Macům s Apple Siliconem a jeden k nové generaci 16” MacBooku Pro, nebo jsou všechny tři určené pro Macy s Apple Silicony a jedná se jen o jejich konfigurace. To se však zdá vzhledem k tomu, že by z toho vyplývala jen jedna konfigurace pro jeden stroj a dvě pro druhý poměrně nepravděpodobné. 

Že se do konce roku prvních Maců s procesory Apple Silicon dočkáme prozradil Apple už při oznámení přechodu na tyto procesory v červnu letošního roku. Kdy přesně se tak stane nicméně tehdy neodhalil a žádné další detaily jsme se od něj nedozvěděli ani v následujících měsících. V kuloárech se nicméně už nějakou dobu šušká o tom, že bychom se měli Keynote určené pro tyto Macy dočkat 17. listopadu s tím, že pozvánky na ní by měl Apple rozeslat o týden dříve – tedy 10. listopadu. Zda tomu tak bude či nikoliv nicméně ukáže až čas. 

Dnes nejčtenější

.