Zavřít reklamu

Nudí vás už nynější design počítačů iMac? Pak pro vás máme dobrou zprávu. Již příští rok bychom se totiž měli podle dostupných informací dočkat dlouho žádané změny právě ve formě nového designu. Ten má navíc doprovázet i nasazení zbrusu nového procesoru Apple Silicon, který si ve slabších verzích odbude svou premiéru už letos na podzim. Díky zdrojům čínských novin The China Times už nicméně první detaily o Apple Siliconu pro Macy známe. 

Zdrojům výše zmíněného portálu se podařilo zjistit, že oficiální název procesoru Apple Silicon pro iMacy má být Apple A14T s tím, že jeho kódové krycí označení “Mt. Jade”. Spolu s ním má kalifornský gigant nové Macy osadit i vlastním GPU, které nese kódové označení Lifuka. Jak CPU, tak GPU má být vyráběno 5nm procesem a to ve fabrikách TSMC, ve kterých vznikají i veškeré ostatní procesory řady A používané v produktech Applu. Stejným procesem pak má být vyroben i procesor A14X pro MacBooky, které se mají představit na konci letošního roku. 

Z Číny rovněž dorazily informace o tom, že Apple již horlivě pracuje na nástupcích čipů A14. Ty budou též založené na 5nm procesu, avšak oproti letošním procesorům mají být solidně vylepšené a celkově pak mají opět zajistit funkčnost celé řadě Apple produktů. Apple se je totiž chystá opět vyrábět v několika verzích v čele s T či X. První vlaštovkou s novým procesorem má být nicméně až iPhone 13, které je chystán na podzim příštího roku. 

Dnes nejčtenější

.