Zavřít reklamu

Spekulací okolo této keynote bylo skutečně dost. Téměř jistou novinkou ale byl nový HomePod mini, o němž se spekulovalo už pěkně dlouhou dobu. Není tajemstvím, že jablečný podíl na trhu s chytrými reproduktory je poměrně malý a v tomhle směru válcuje Apple třeba Amazon. Nový HomePod mini může být změnou k lepšímu, jelikož se spekulovalo o jeho nových funkcích, hlavně co se chytré domácnosti týče, i nižší ceně. Pojďme se tedy podívat, co nového HomePod mini přináší.

Design

Dlouho se spekulovalo, že design HomePodu mini se od starších bratříčků téměř nezmění. Dnes odpoledne jste ovšem na našem magazínu mohli vidět únik, který tato slova vyvracel. Tento leak se ukázal jako pravdivý. S trochou představivosti tak můžeme říct, že nový HomePod mini vypadá jako obrácená lampa bez stojánku. Zařízení má tak tvar koule s odseknutým vrcholem, na němž vidíme LED diodu. Po obvodu je nový jablečný reproduktor pokryt pružnou síťovinou. HomePod mini je dostupný v bílé a space grey variantě.

Zvuk

HomePod měl vždy velmi kvalitní zvuk, který nejeden recenzent velmi vychvaloval. Na tuhle vlnu se pochopitelně bude snažit navázat i HomePod mini, který má dva reproduktory a basovou odezvu, což mu dovolí uživatelům nabídnout dynamický 360° zvuk. Hudba z Apple Music bude znít skvěle.

HomePod mini

Technické specifikace

Za jistý globální neúspěch HomePodu si může Apple tak trošku sám, jelikož je využitelný jen s jablečnými zařízeními díky AirPlay. Tak tomu bude i nyní. O výpočetní výkon tohoto malého reproduktoru se stará čip Apple S5, jehož výkon pro pohodlné spouštění skladeb či ovládání Siri je naprosto dostatečný. HomePodů mini můžete mít pochopitelně doma více. Apple dle svých slov kladl velký důraz na ochranu soukromí, což se hodí, jelikož zvládá rozpoznat hlas. Zároveň se umí naučit příkazy.

HomePod pozná, že je iPhone poblíž a nabídne vizuální, automatické a haptické efekty. Uživatel tak získá pocit, že jsou zařízení připojena. HomePod mini se stane součástí Homekitu a značně uživateli pomůže v domácnosti. Pomocí něho například zamknete dveře nebo rozsvítíte světla. Jakmile ráno na HomePod mini zvoláte „Good Morning“, učiní vámi nastavené úkony. Umožňuje vytvořit Interkom a tak lépe spojit uživatele v domácnosti. Bude vysílat zvukové zprávy v domácnost přes AppleWatch, iPad, iPhone a dokonce CarPlay.

Dostupnost a cena

Právě cena má být v případě HomePodu mini velkým tahákem, jelikož Apple chce být na trhu s chytrými reproduktory dominantnější. Dle řečeného bude HomePod mini stát 99 dolarů a doručen bude 16. listopadu. České ceny se snad dozvíme co nejdříve ze stránek Applu.

Dnes nejčtenější

.