Zavřít reklamu

Už je to přibližně měsíc od zářijové keynote, na které nám Apple ukázal své hardwarové novinky. Tak nějak se v pozadí šuškalo, že se konference bude točit pouze kolem Apple Watch a iPadů. To byla skutečně pravda a my jsme mohli vidět Apple Watch Series 6. Apple Watch SE, iPad Air 4. generace a iPad 2020. Poslední ze jmenovaných byl vůbec tím nejméně očekávaným a pro většinu světa se tak jednalo o překvapení. Nový iPad je zkrátka a dobře vstupním modelem do rodiny iPadů a iPadOS 14. Pokud jste sledovali keynote, na základě technických specifikací lze usoudit, že se jedná o model pro domácnost a studenty. Od předchozí generace iPadu, která měla čip A10 Fusion, si jablečný tablet po stránce výkonu rozhodně polepšil, neboť dostal do vínku čip A12 Bionic, jenž tepe v iPhonech XS či XR. IPadů byl enormní nedostatek a my jsme rádi, že jeden kousek dorazil už i k nám do redakce. Pojďme se tedy společně podívat na jeho unboxing.

Apple i v tomto případě vsadil na bílou krabičku, která je již jakýmsi zaběhlým standardem u jablečných zařízení. Jakmile strhnete fólii a odděláte víko, uvidíte samotný iPad zabalený do své vlastní fólie, jejíž odstraněni je pro mnohé uživatele vždy zvláštním požitkem. Pod iPadem pak naleznete klasickou krabičku, v níž se ukrývá dokumentace, návod a samozřejmě samolepky. Pod tímto materiálem je pak k vidění nabíjecí adaptér s USB-C konektorem a USB-C/Lightning metrový kabel. Více samozřejmě netřeba.

iPad 2020
Zdroj: Redakce Letem světem Applem

Ja můžete vidět v galerii, dorazila mi varianta Space Grey, pro kterou jsem měl vždy slabost. Pohlédneme-li na samotný tablet, jeho design kopíruje již dlouhá léta zaběhlý trend. Nalezneme zde tedy TouchID, dva spodní reproduktory, tlačítka hlasitosti na pravé straně zařízení, Smart Connector pak na levé straně. Nahoře se samozřejmě klasicky nachází hlavní tlačítko a 3,5 mm jack. Nyní mě čeká pár hodin zkoumání, abychom vám zítra mohli přinést první dojmy z této jablečné novinky. O víkendu pak čekejte samotnou recenzi.

Dnes nejčtenější

.