Zavřít reklamu

Pokud sledujete náš magazín pravidelně, tak vám zajisté neunikly informace o tom, že Apple ve včerejších večerních hodinách uvolnil nové operační systémy iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7 a tvOS 14 pro veřejnost. Pokud patříte mezi uživatele, kteří si na veřejné vydání počkali a nevyužívali beta verzí či vývojářských verzí, tak vám můžeme prozradit, že na vás v iOS 14 a dalších systémech doopravdy čeká nespočet nový funkcí, které si zamilujete. Dnes se společně podíváme na funkci v iOS 14, po které uživatele volali již opravdu strašně dlouho. Konkrétně se jedná o možnost změny výchozího prohlížeče na iPhonu, a potažmo také na iPadu. Vrhněme se tedy přímo na věc.

Jak na iPhone změnit výchozí internetový prohlížeč

Pokud jste se už o změnu výchozího internetového prohlížeče v iOS či iPadOS 14 pokusili, tak jste s největší pravděpodobností přešli v Nastavení do sekce Safari, popřípadě jste vyhledali termín Výchozí prohlížeč. Tento postup však není správný a nastavený výchozího prohlížeče provedete následovně:

  • Prvně je nutné, abyste si z App Storu vámi preferovaný prohlížeč stáhli a nainstalovali.
  • Jakmile provedete instalaci, tak se přesuňte do nativní aplikace Nastavení.
  • Zde je poté nutné, abyste sjeli o kus níže, kde se nachází seznam všech nainstalovaných aplikací třetí strany.
  • V tomto seznamu aplikací vyhledejte a klepněte na vámi stažený a nainstalovaný prohlížeč, který chcete nastavit jako výchozí.
  • Po rozkliknutí už jen stačí, abyste rozklepnuli kolonku s názvem Výchozí prohlížeč.
  • Zde už se zobrazí veškeré nainstalované prohlížeče.
  • Na prohlížeč, který chcete jako výchozí nastavit, klepněte prstem, čímž dojde k označení fajfkou.

Na úplný závěr tohoto návodu bych rád podotknul, že se v sekci Výchozí prohlížeč nemusí nutně zobrazovat naprosto všechny vaše internetové prohlížeče. Aby se mohl prohlížeč v iOS či iPadOS 14 stát výchozím, tak musí splňovat určité podmínky od jablečné společnosti. V případě, že tedy váš oblíbený prohlížeč jakožto výchozí nemůžete nastavit, jelikož se nenachází v seznamu, tak počkejte na aktualizaci od vývojáře, popřípadě ji můžete rovnou v App Storu zkontrolovat. Momentálně můžeme potvrdit, že můžete nastavit jako výchozí prohlížeče například Google Chrome, Microsoft Edge či Mozilla Firefox.

Dnes nejčtenější

.