Zavřít reklamu

Představení každého nového Apple produktu předchází měsíce jeho intenzivního testování skrze nejrůznější prototypy, které má za úkol odhalit veškeré jeho slabiny. Jelikož je však naprostá většina novinek z dílny kalifornského giganta udržována až do samotného představení v tajnosti, je i testování prototypů nutné provádět v patřičném utajení. V tom Applu pomáhají nejrůznější kamuflážní kryty a obaly, ve kterých novinky používá, aby zamezil alespoň částečně jejich rychlému odhalení při používání na veřejnosti. Fotky jednoho takového krycího obalu se nyní dostaly na světlo světa.

Kamuflážní obal, který si můžete prohlédnout v galerii vedle tohoto odstavce, je určen konkrétně pro Apple Watch – respektive pak jejich první generaci. Jak můžete sami vidět, Apple se jej rozhodl vytvořit v designu iPodu, který se v době představení prvních Apple Watch stále těšil velké popularitě mezi uživateli. Díky tomu proto nemělo testování produktu, který mu byl designově velmi blízký, na veřejnosti vzbuzovat žádný nechtěný zájem. Zda se to Applu povedlo či nikoliv sice nemůžeme s jistotou říci, avšak vzhledem k tomu, že se před představením prvních Apple Watch téměř žádné úniky designu tohoto produktu neobjevovaly, skoro by se až chtělo říci, že podařilo.

V současnosti již Apple testovat Apple Watch s podobnými bezpečnostními opatření nemusí. Na jejich design si totiž již svět zvykl a jelikož jej napodobuje celá řada jeho konkurence, není je na první pohled mnohdy jednoduché identifikovat – natož si říci, zda se jedná o starý, aktuální či snad chystaný model. Pokud by nicméně Apple chystal výraznou designovou změnu (což se nyní neočekává), k nasazení kamuflážních obalů by pravděpodobně opět přistoupil. Ostatně, velmi pravděpodobně je nyní používá i pro testování iPhonů 12 a 12 Pro.

Dnes nejčtenější

.