Zavřít reklamu
Nový iPhone na splátky

Komerční sdělení: Je spolehlivý, nadčasový, výkonný a také relativně drahý. Po dnes již kultovním iPhonu touží spousta lidí, ovšem ne každý má dostatek peněz na to, aby si jej mohl ihned pořídit. Naštěstí existují způsoby, jak si nový iPhone koupit bez nutnosti uhradit plnou cenu naráz. Všichni navíc ocení skutečnost, že ve výsledku není nutné platit ani korunu navíc. 

Jednou z prvních možností, jak získat nový iPhone bez nutnosti platit plnou cenu, jsou různé splátkové programy. Spousta internetových obchodů má ve své nabídce iPhone na splátky, obvykle ve spolupráci s některým z nebankovních poskytovatelů spotřebitelských úvěrů. V praxi to většinou funguje tak, že při nákupu nového iPhonu na splátky zákazník zaplatí pouze pár set a zbytek ceny postupně uhradí v pravidelných splátkách.

V některých případech je dokonce možné zakoupit iPhone na splátky bez navýšení, to znamená s nulovým úrokem. Tyto akční úvěrové nabídky jsou většinou dotované prodejcem elektroniky, který chce získat nové zákazníky. Někdy podobné akční úvěry na elektroniku jsou dotované ve spolupráci úvěrové společnosti a prodejce elektroniky.

Nový iPhone na splátky
Nový iPhone za desetinu ceny? Dnes už žádný problém.

Samozřejmě ne všem musí aspekty nákupu na splátky vyhovovat. V takovém případě si lze projít nabídky běžně dostupných půjček a následně vybrat tu, která nejlépe odpovídá daným představám a požadavkům. Ideální je vybírat z půjček s nulovým úrokem a RPSN, aby člověk splatil pouze částku, kterou si skutečně půjčil. S výběrem té nejvýhodnější půjčky pomůže web www.navigatoruveru.cz, který porovnává bankovní i nebankovní úvěry a přináší užitečné informace ze světa financí.

Podmínky pro nákup iPhonu na splátky jsou prakticky stejné jako u spotřebitelských úvěrů nabízených nebankovními společnostmi. V obou případech je zpravidla nutné mít trvalý příjem, nebýt ve zkušební nebo výpovědní době a podobně. Často je možné nákup na splátky vyřídit kompletně online a smluvní dokumentaci podepsat prostřednictvím SMS zprávy.

Nový iPhone na splátky
iPhone si díky splátkovému prodeji nebo bezúročné půjčce může pořídit téměř kdokoliv.

Na splátky lze dnes koupit v podstatě všechny modely od iPhonu 7 po iPhone 11. Ani v případě očekávaného iPhonu 12 tomu nebude jinak, jakmile ho e-shopy naskladní.

Pozor na rizika

Ještě před tím, než se člověk rozhodne zadlužit kvůli novému iPhonu, je určitě vhodné popřemýšlet nad různými alternativami. Nákup iPhonu na splátky v e-shopu se od klasické nebankovní půjčky ve výsledku příliš neliší. Společnosti z nebankovního sektoru jsou známé udělováním vysokých sankcí v případě nesplácení. A uvíznout v dluhové pasti jen kvůli novému mobilu nechce pravděpodobně nikdo.

Když už je nutné si na nový iPhone půjčovat, je určitě vhodnější o pomoc požádat rodinu či někoho, kdo při pozdním splacení nebude vyžadovat úroky z prodlení. A kdo se přece rozhodne pro nebankovní půjčku, měl by si zřídit alespoň pojištění schopnosti splácet, které velmi dobře poslouží v případě nemoci nebo ztráty zaměstnání.

Jediným bezpečným způsobem je zkrátka nákup iPhonu za vlastní našetřené peníze. Spoření na iPhone sice může nějakou dobu trvat, za klidné spaní však chvilka čekání rozhodně stojí.


Magazín Letem světem Applem nenese za text výše žádnou odpovědnost. Jedná se o komerční článek, jehož dodavatelem (v plném znění spolu s odkazy) je inzerent. 

Dnes nejčtenější

.