Zavřít reklamu

Spousta Apple uživatelů říká, že jejich nejoblíbenějším produktem jsou Apple Watch. Řada uživatelů ale zároveň nedokáže úplně specifikovat, čím je vlastně jablečné chytré hodinky tak uchvátily. Za produkt s obrovským potenciálem považují Apple Watch i někteří odborníci. Proč tomu tak je?

Žádný produkt není ve svých začátcích perfektní, a Apple Watch v tomto směru netvoří žádnou výjimku. V době, kdy Apple vydal jejich první (respektive nultou) generaci, sloužily většině svých majitelů převážně jen pro notifikace. Pokusy učinit z Apple Watch luxusní módní prvek svědčily tom, že se i samotný Apple potřeboval pořádně rozhodnout, jak chce vlastně své chytré hodinky směřovat. Řada odborníků i novinářů nevěštila Apple Watch příliš zářnou budoucnost, postupem času se ale hodinky staly bestsellerem. Nabízely čím dál více funkcí a aplikací a Applu se podařilo definovat své Apple Watch jako užitečný nástroj pro všechny, kteří chtějí své hodinky využít při sportu, zdravém životním stylu, sledovat své zdraví, ale také být méně odkázaní na svůj iPhone. Z chytrých jablečných hodinek se stal fitness trenér, zdravotní asistent i mobilní kancelář v jednom.

Často se říká, že v oblasti chytrých mobilních telefonů se již žádná revoluce vlastně nedá vymyslet, a že se v mnoha ohledech jedná jen o drobná vylepšení a změny. Chytré hodinky ale podle řady odborníků do tohoto stádia stále ještě nedospěly, a je zde spousta prostoru pro vylepšování jak po softwarové, tak i po hardwarové nebo designové stránce. Objevují se nové patenty ohledně různých senzorů, úprav řemínků, rámečku, užití umělé inteligence a dalších prvků. Právě zmíněná umělá inteligence spolu se strojovým učením má u chytrých hodinek velký potenciál využití. V oblasti fitness by mohlo jít například o vylepšování cvičebních programů a jejich automatické přizpůsobení aktuálnímu tělesnému stavu nebo fitness úrovni uživatele. V oblasti zdravotních funkcí hodinek také existuje řada možností, ať už ve smyslu automatického monitoringu široké škály symptomů a jejich průběžného vyhodnocování, nebo třeba doporučování stravování, cvičení nebo naopak odpočinku v závislosti na změřených datech. Jaká vylepšení a funkce byste u Apple Watch uvítali vy?

Dnes nejčtenější

.