Zavřít reklamu

Přestože jsme se upgradu MacBooků Air dočkali teprve nedávno, zdá se, že má Apple v dohledné době představit jeho další generaci. Naznačují to alespoň jeho čerstvé kroky ve formě ziskávání certifikací pro baterii, která se svými vlastnostmi velmi podobá těm, které jsou používány právě v Airech. 

Certifikačního procesu, který Apple zahájil v Číně a v Dánsku, si jako první všiml portál MySmartPrice. Certifikace se má vztahovat konkrétně na 49,9Wh baterii s kapacitou 4380 mAh s označením A2389. Jedná se tedy o baterii velmi podobnou té, kterou Apple využívá i nyní a je dokonce možné, že je stejná, jen vyrobená novým způsobem. 

Jelikož není příliš obvyklé, že by Apple měnil ve svých strojích po dobu jejich existence komponenty, jako nejpravděpodobnější se jeví to, že je baterie připravovaná pro zbrusu nový MacBook Air, který by mohl dorazit na podzim a který by dostal jako jeden z prvních počítačů Applu procesor Apple Silicon. Ostatně, právě méně výkonný Air by byl pro Apple v tomto směru naprosto ideální odrazový můstek, jelikož by mu mohl pomoci odchytit všechny chyby, kterých si zatím není vědom, a zároveň by uživatele přesvědčil, že se není čeho bát. 

Prvních Maců s procesory Apple Silicon bychom se měli dle slov Applu dočkat už na podzim, přičemž o jaké stroje se má jednat zatím nevíme. Kromě MacBooku Air se nicméně spekuluje i nad 13” a 16” MacBookem Pro. Naopak stolní počítače se čipsetu téměř 100% dočkají až v průběhu příštího roku.

Dnes nejčtenější

.