Zavřít reklamu

Ačkoliv se to může zdát k nevíře, od představení iOS 14 uplynuly již více než dva týdny. Nový mobilní operační systém totiž Apple představil už 22. června na úvodní Keynote vývojářské konference WWDC, po jejímž skončení rovněž vydal první vývojářskou betu. Před malou chvílí se pak Apple odhodlal k vydání první veřejné bety iOS 14, která byla přislíbena právě na začátek července. V následujících řádcích vám proto prozradíme, jak nainstalovat veřejnou betu iOS 14.

Nejprve si ale dobře rozmyslete, zda-li si chcete betaverzi nového systému vyzkoušet. Každá betaverze totiž může obsahovat chyby. V posledních letech je to dokonce tak, že Apple vydá betaverzi systému, ve kterém jsou chyby, poté vydá novou betaverzi, kde chyby opraví, ale vzniknou nějaké další. Je tedy nutné si na tuto otázku správně zodpovědět. Každopádně vás od instalace nechceme odrazovat. Prozatím jsme naštěstí na žádné závažné problémy v iOS 14 nenarazili, až na pár výjimek. Pár uživatelů si například stěžovalo na zasekávání klávesnice, nefunkčnost aplikace Počasí a dalších malých chybek. Žádná z nich nám ale práci s iOS 14 výrazně neztěžovala.

Jak nainstalovat veřejnou betu iOS 14

Ještě před splněním následujících kroků si však udělejte zálohu, buď na iCloud nebo přes iTunes do počítače.

  1. Skrze váš iPhone, na který chcete iOS 14 nainstalovat, otevřete tento odkaz
  2. Klikněte na tlačítko Sign Up
  3. Zaregistrujte se do Apple Beta Programu pomocí vašeho Apple ID
  4. Potvrďte souhlas s podmínkami použití softwaru v pravém dolním rohu
  5. Klikněte na záložku iOS
  6. Klikněte na Enroll your iOS device
  7. Klikněte na tlačítko Download profile, poté budete přesměrováni do nastavení
  8. Klikněte na Instalovat
  9. Klikněte na Restart
  10. Po zapnutí zařízení přejďete do Nastavení -> Obecné -> Aktualizace softwaru a nechte vyhledat aktulizace
  11. Po vyhledání aktualizace klikněte na Stáhnout a poté Instalovat
  12. Potvrďte podmínky využití
  13. Po stažení nechte iOS 14 nainstalovat

Pokud jste došli až sem, tak vám gratuluji, jelikož nyní běžíte na nejnovějším operačním systému iOS 14. Celý tento proces vám zabere maximálně 20 minut v případě, že máte rychlé připojení a servery Apple nebudou přetíženy. Teď už vám nezbývá nic jiného, než prozkoumávat nové zákoutí systému, objevovat funkce a samozřejmě také bugy a chybky.

Dnes nejčtenější

.