Zavřít reklamu

Pokud patříte mezi uživatele nativního prohlížeče Safari, tak jistě víte, že si na každé stránce můžete jednoduše otevřít úplnou verzi stránky, potažmo verzi, která se objeví na desktopových zařízeních. V tomto případě stačí, abyste na stránku přešli, a poté vlevo nahoře klepnuli na ikonu Aa, kde poté zvolte možnost Úplná verze stránky. Rozdílné verze jsou vytvořené kvůli responzivitě – některé prvky z desktopové verze by na malých displejích telefonů jednoduše nevypadaly dobře. Responzivita je jakási schopnost webu se přizpůsobit velikosti displeje, na které je zobrazen. Proto se vám tedy například zobrazí na iPhonu jiná verze magazínu LsA, než na Macu. Pojďme se společně v tomto článku podívat na to, jak můžete na iPhonu či iPadu automatické zobrazování úplné verze stránek vynutit u všech webů.

Jak na iPhonu v Safari nastavit, aby se všechny stránky vynuceně otevíraly v plné verzi

V případě, že chcete na vašem iPhonu či iPadu nastavit, aby se všechny stránky automaticky vynuceně otevíraly v úplné verzi, tedy ve verzi pro desktop, tak postupujte následovně:

  • Na vašem iOS či iPadOS zařízení otevřete nativní aplikaci Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže, dokud nenarazíte na kolonku Safari, kterou rozklikněte.
  • V této sekci nastavení poté opět sjeďte níže, dokud se na obrazovce neobjeví kategorie Nastavení pro webové stránky.
  • Zde už jen stačí, abyste rozkliknuli možnost Úplná verze stránky.
  • Nakonec pomocí přepínače funkci Všechny stránky aktivujte.

Kromě toho, že si můžete nechat vynuceně na všech stránkách zobrazovat úplné verze, tak si můžete takto přenastavit i ostatní funkce. Stačí se vrátit o krok zpět a v kategorii Nastavení pro webové stránky rozkliknout konkrétní položky – například Čtečka, kde můžete nechat vynutit automatické zobrazování webu v režimu čtečky, dále je zde k dispozici nastavení kamerymikrofonu, popřípadě polohy. Zkrátka a jednoduše si zde můžete nastavit všechny předvolby pro webové stránky, které kdy můžete potřebovat.

Dnes nejčtenější

.