Zavřít reklamu

Pokud patříte mezi ty uživatele Apple TV, kteří se rádi kochají jejími překrásnými spořiči, máme pro vás dobrou zprávu. S příchodem tvOS 14 je totiž bude možné konečně daleko lépe spravovat. Do nastavení totiž přibude možnost pro navolení si, jaká spořičová témata jsou vám blízká. 

V současnosti jsou na Apple TV k dispozici spořiče ze čtyř kategorií – konkrétně podvodní život, vesmír, městská panoramata a krajiny. Ačkoliv lze mezi nimi vcelku jednoduše scrollovat a nastavovat si tak své favority, není v současnosti možné “napevno” si nastavit, jaké téma je vám bližší a jaké naopak vidět nechcete. A právě to se s příchodem tvOS 14 změní. Do nastavení totiž přibude v sekci pro spořiče možnost vypnutí jednotlivých kategorií spořičů, díky čemuž si uživatelé budou schopni “spořičové smyčky” přizpůsobit přesně k obrazu svému, což mnozí uvítají. 

Je poměrně zvláštní, že se Apple rozhodl k implementaci podobné funkce až nyní, jelikož na spořiče vsází u Apple TV již řadu let. Na druhou stranu, Apple TV jako taková je v porovnání s iPhony, Macy či Apple Watch poměrně bezvýznamný produkt, kvůli čemuž zřejmě Apple nevynakládá na vývoj jejího operačního systému ani zdaleka tak velké množství času jako na ty zbylé. S trochou nadsázky se proto dá nyní říci, že můžeme být rádi, že podobná funkce dorazí alespoň nyní. 

Dnes nejčtenější

.