Zavřít reklamu

Že Apple pracuje na vlastním lokalizátoru či chcete-li lokalizačním přívěsku AirTag není díky obrovskému množství úniků informací z posledního zhruba třičtvrtě roku žádným tajemstvím. Ačkoliv není zatím stále jasné, kdy přesně bychom se mohli představení dočkat, vývoj produktu zřejmě zdárně finišuje. V systémech iOS se totiž objevuje čím dál více softwarových prvků, které s AirTagem přímo souvisí. Nejnovějším objevem jsou zvukové stopy, které by měly být lokalizátorem využívány. 

Nové zvuky, které vývojáři před pár hodinami objevili v iOS, mají být dle leakerů přehrávány přímo na iPhonu a mají sloužit k upozornění uživatele buď při nabrání správného směru při hledání AirTagu, nebo naopak při vzdálení se z jeho dosahu. Implementovány by pak měly být do aplikace Najít, která bude právě ke správě AirTags sloužit. Apple jí proto bude muset po vydání relativně výrazně překopat, aby do ni vměstnal potřebné prvky a uživatelské rozhraní, jenž bude pro AirTags určené. 

Zbrusu nové čipy

Další zajímavé informace, které se podařila díky iOS zjistit, je použití zbrusu nové řady čipů Apple R1. Ty by měly fungovat na podobném principu jako čipy Apple U1 použité v iPhonech 11 a 11 Pro, avšak budou osekané o funkce, které AirTag nedokáže využít. Díky tomu se tak velmi pravděpodobně sníží jejich výrobní cena, což bude u produktu, který se má prodávat výrazně levněji než právě iPhony, pro Apple klíčové. 

Jak již bylo zmíněno výše, kdy přesně AirTag dorazí na pulty obchodů je zatím ve hvězdách. Jeho odhalení by sice mohlo teoreticky proběhnout už na pondělní WWDC, stejně pravděpodobné se však zdá i představení v září s novými iPhony. V tomto směru tak nezbývá než čekat a doufat, že se Apple rozhodne pro co možná nejbližší představení. 

Dnes nejčtenější

.