Zavřít reklamu

Apple má za sebou další úspěšnou demonstraci své technologie Catalyst pro převod iOS/iPadOS aplikací na macOS verze. Převodu se tentokrát dočkala aplikace Apple Developer, která byla dříve známá jako WWDC kvůli svému uplatnění právě při pořádání vývojářské konference WWDC. Apple se jí však rozhodl zobecnit a přetvořit jí tak, aby byla de facto vstupní platformou pro vývojáře do softwarového světa Applu. 

Zatímco na iPhonech, iPadech, Apple Watch a Apple TV byla aplikace WWDC dostupná dlouhé roky, na Macích z neznámého a svým způsobem i nepochopitelného důvodu chyběla. To se však počínaje včerejškem změnilo, jelikož jí Apple konečně uvolnil skrze svůj App Store i pro macOS. Je však potřeba podotknout, že vzhledem k tomu, že macOS aplikace přímo vychází z iOS verze, nabízí “jen” totožné funkce zabalené do počítačového kabátku. 

Přestože aplikace Apple Developer cílí primárně na vývojáře, pokud se o softwarovou stránku Apple produktů zajímáte komplexněji, určitě jí doporučujeme stáhnout. Je totiž zcela zdarma a nabízí celou řadu zajímavých textů zaměřených primárně na softwary. Počítat však musíte s tím, že je kompletně v angličtině a tudíž je pro její využívání nutné jí vládnout a to alespoň na středně pokročilé úrovni. Technické texty totiž nejsou na přelouskání zrovna dvakrát jednoduché.

Dnes nejčtenější

.