Zavřít reklamu

Poměrně zajímavého omezení si začali všímat majitelé iPhonů SE 2. generace při správě notifikací na uzamčené obrazovce a v notifikačním centru. Notifikace na těchto místech totiž nepodporují náhradu 3D Touch ve formě funkce Haptic Touch, skrze kterou lze otevřít rozšířené možnosti notifikací. Například na iPhonech 11 či 11 Pro je přitom Haptic Touch na těchto místech plně funkční. 

Vyvolání rozšířených možností notifikace skrze Haptic Touch je užitečné u celé řady aplikací a proto je tato možnost uživateli hojně využívána. O to zajímavější je, že si její absence všimli až nyní samotní uživatelé a nikoliv recenzenti včetně nás. Ještě zajímavější je nicméně to, že podle magazínu TechCrunch, který úzce spolupracuje s Applem, se nejedná o softwarovou chybu, nýbrž o záměr Applu, který však bohužel nelze v tuto chvíli zcela vysvětlit. Nicméně s ohledem na tuto skutečnost je jasné, že softwarový update v následujících dnech či týdnech podporu Haptic Touch velmi pravděpodobně nepřinese, jelikož zkrátka na tomto místě nebyla v plánu. Jedinou šancí je tak přehodnocení ovládání ze strany Applu. 

iPhone SE 2. generace se dá obecně označit za poslední hřebíček do rakve tlakovému ovládání telefonu skrze 3D Touch. Po jeho představení totiž přestal Apple na svém Online Storu prodávat poslední iPhony, které technologií 3D Touch disponovaly. Jednalo se konkrétně o modely 8 a 8 Plus, které byly světu představeny v září 2017 po boku iPhonu X. Na Apple Watch či MacBoocích nicméně tlakové ovládání stále funguje. Apple jej tam nicméně označuje jako Force Touch. 

Dnes nejčtenější

.