Zavřít reklamu

O Macu Pro nebylo v poslední době příliš slyšet. Apple na něj však v žádném případě nezapomněl, jelikož se nyní pochlubil novinkou, jež jistě potěší všechny, kteří by rádi popohnali grafický výkon své mašiny o několik levelů výše. Nově si totiž majitelé Macu Pro mohou počítač osadit grafickou kartou Radeon Pro W5700X, jejíž podporu jablečná společnost slibuje již hezkých pár měsíců.

Pokud se chystáte v brzké době kupovat, nebo upgradovat Mac Pro a čekali jste na dostupnost grafické karty Radeon Pro W5700X, máme pro vás dobrou zprávu. Po měsících slibů a mlžení totiž Apple konečně přišel s touto dlouho očekávanou novinkou a od nynějška nabídne také možnost osadit svůj počítač tímto ďábelsky výkonným kouskem. Grafická karta od Radeonu totiž kombinuje to nejlepší z obou světu a je ideálním kompromisem mezi levnější Radeon Pro 580X s 8GB VRAM a drahou Radeon Pro Vegou II s 32GB VRAM, což je pro mnohé uživatele zkrátka až příliš moc. Pokud se tedy rozhodnete Mac Pro koupit a libovolně si ho nakonfigurovat, vyjde vás jedna karta na dalších 18 tisíc korun, zatímco dvě grafiky Radeon Pro W5700X vás budou stát 48 tisíc korun.

Mac Pro cena
Zdroj: Apple.com

Máte-li však v plánu svůj jablečný počítač pouze vylepšit a obměnit jeho komponenty, připlatíte si rovných 30 tisíc korun za MPX modul. Tak či onak se rozhodně jedná o krok dobrým směrem a nezbývá než doufat, že bude Apple nabídku grafických karet postupně obohacovat i o levnější kusy. Konec konců, o příliš lidové ceny se zatím nejedná a spousta uživatelů vyčkává, zda by si mohli „poskládat“ Mac Pro i z levnějších komponentů. Uvidíme, zda jablečná společnost dostojí svým slibům.

Dnes nejčtenější

.