Zavřít reklamu

Minulý týden jsme vás na našem magazínu informovali o tom, že nedávno vydaný iOS 13.4 obsahuje několik drobných chyb znepříjemňujících jeho využívání. Bohužel, postupem času se ukázalo, že kromě něj trpí chybami i nejnovější verze operačního systému pro Macy – konkrétně macOS 10.15.4. Stále se zvětšující počet uživatelů si totiž u tohoto systému začíná stěžovat na problémy s Finderem, které mnohdy vyústí až v pád celého systému. Za vším přitom stojí relativně banální věc – kopírování souborů. 

Podle informací objevujících se na diskuzních fórech se v macOS 10.15.4 objevuje při kopírování či jiném přenosu souborů chyba, která způsobuje právě problémy s Finderem či dokonce pády celého systémy. Problém se týká dle dostupných informací jen Applem naformátovaných disků (tedy disků APFS) a projevuje se zpravidla jen při kopírování větších souborů, jejichž velikost se pohybuje zhruba kolem 30 GB a více. Jakmile se začne takto velký přesouvat, Mac se může začít sekat a nakonec se softwarově zhroutit, což přenos souborů přeruší a je s ním nutné začít nanovo. Apple nicméně podle dostupných informací již na opravě chyby pracuje, takže se jejího odstranění dočkáme vcelku pravděpodobně již v další softwarové aktualizaci macOS. 

Problémy při přesunu souborů však nejsou jedinou věcí, která jablíčkáře na nejnovějším macOS trápí. Na diskuzních fórech lze totiž nalézt stížnosti i na pády zdánlivě bez jakékoliv příčiny – například po startu stroje či při běžné práci v aplikacích. Těchto stížností je však v porovnání s množstvím stížností na pády při přesunu souborů naprosté minimum a nedá se u nich zcela vyloučit ani to, že za nimi stojí například některá z aplikací či špatné softwarové nastavení. I tyto problémy nicméně Apple prověří a pokud se budou vázat přímo na jeho systém, zaručeně opraví. 

Dnes nejčtenější

.