Zavřít reklamu

Nedávno uniklý kód iOS 14, který se dostal exkluzivně do rukou magazínu 9to5mac, odhalil další nálož tajemství. Ty se tentokrát týkají nativní aplikace Najít, která si svou premiéru odbyla teprve v iOS 13 coby hybrid aplikací Najít iPhone a Najít přátele. Co nového pro ní Apple pro letošní rok přichystal? 

Novinky v aplikaci Najít

Pokud jste aplikaci Najít používali doposud převážně na stalking vašeho okolí, s trochou nadsázky se dá říci, že novinky z iOS 14 budou přesně pro vás. Apliakce totiž přinese v novém systému celou řadu nových možností upozornění, které bude možné nastavit na různé situace – například na situaci, kdy vámi sledovaná osoba nedorazí na určité místo v plánovaném čase, potažmo zda své plánované místo neopustí dřív, než měla. Chybět pak nebude ani možnost oznámení po dostavení se určité osoby na určité místo. Jedná se tedy vesměs o užitečná vylepšení, která budou příjemná zejména pro rodiče, kteří si přes Najít hlídají své ratolesti.

Další zajímavou novinkou bude možnost vytvoření upozornění u určitého člověka, které bude vázáno na jeho polohu a bude tudíž zaktivovatelné například ve chvíli, kdy bude na určitém místě či jej naopak opustí. Vše půjde přitom přizpůsobit na přesné časy a dny v týdnu, díky čemuž budou veškerá upozornění poměrně chytrá a díky tomu i užitečná.

Režim rozšířené reality

Velmi zajímavou novinkou bude přidání režimu rozšířené reality, který bude užitečný zejména pro hledání chystaného lokalizátoru AirTag v prostoru. Zprvu budeme tento režim velmi pravděpodobně využívat jen skrze telefon či tablet, avšak jakmile Apple uvolní i svůj AR headset, zaručeně dorazí podpora Najít i na něj. Díky tomu tak bude AR režim aplikace mnohem využitelnější než právě na iPhonech či iPadech. 

Dnes nejčtenější

.