Zavřít reklamu

V případě, že patříte mezi každodenní uživatele macOS, tak už dost možná hledáte úplné maličkosti, které byste chtěli nějakým způsobem upravit. Mezi jednu z těchto maličkostí patří také zvuk, který se přehraje při vysypání koše, provedení snímku obrazovky, anebo při jiné akci, kterou v rámci systému provedete. Pokud chcete zjistit, jakým způsobem lze tyto zvuky kompletně deaktivovat, tak dočtěte tento článek až do konce.

Jak na Macu deaktivovat zvuk snímku obrazovky a vysypání koše

Pokud chcete na Macu či MacBooku deaktivovat zvuk, který se přehraje při vytvoření snímku obrazovky, anebo třeba při vysypávání koše, tak postupujte následovně. Na vašem macOS zařízení klepněte v levém horním rohu na ikonu , a poté z rozbalovacího menu, které se zobrazí, vyberte možnost Předvolby systému… Po kliknutí na tuto možnost se otevře nové okno s veškerými předvolbami. Zde stačí, abyste klepnuli na sekci Zvuk. Nyní se ujistěte, že se v horním menu nacházíte v sekci Zvukové efekty. Tady už jen stačí, abyste ve spodní části okna odškrtnuli možnost Přehrávat zvukové efekty uživatelského rozhraní.

V této sekci systému si můžete nastavit také další funkce. Mezi jednu z těch využitelných patří například Při změně hlasitosti přehrát odezvu. Pokud tuto funkci aktivujete, tak pokaždé, když na vašem Macu či MacBooku změníte hlasitost, tak se přehraje zvuk, jenž reprezentuje hlasitost, kterou bude zařízení zvuk přehrávat. Zároveň je zde k dispozici také možnost Zobrazit hlasitost v řádku nabídek – pokud ji aktivujete, tak se v horní liště zobrazí ikona hlasitosti, pomocí které můžete jednoduše nastavit zvuk.

Dnes nejčtenější

.