Zavřít reklamu

Ještě relativně nedávno patřil mezi očekávané novinky streamovací služby  TV+ film Bankéř. Společnost Apple ale jeho premiéru posléze odložila na neurčito – premiéra, která byla původně naplánovaná na 21. listopad loňského roku, byla zrušena. Důvodem bylo obvinění z historických nepřesností, ale také obvinění koproducenta Bernarda Garretta juniora ze sexuálního obtěžování. Firma Apple tehdy přislíbila, že veškerá obvinění pečlivě přezkoumá. Tak se také stalo, a Bankéř se nakonec přece jenom dočkal své premiéry.

Ta se odehrála tento týden v muzeu lidských práv v Memphisu ve státě Tennessee, do kin by měl přijít 6. března. O dva týdny později (konkrétně 20. března) se pak Bankéře dočkají také předplatitelé streamovací služby  TV+ po celém světě. Společnost Apple v souvislosti s obnovenou premiérou vydala pro magazín Variety oficiální prohlášení, ve kterém potvrdila, že veškeré okolnosti prošetřila a dospěla k závěru, že se snímek může vysílat. Apple v tomto prohlášení uvádí, že si chtěl vzít dostatek času na prozkoumání celé situace. K dispozici měla kromě jiného také příslušnou dokumentaci. „Rozhodli jsme se, že tento důležitý a poučný snímek zpřístupníme divákům,“ stojí v prohlášení.

Bankéř je prvním původním snímkem přímo z produkce Applu, a řada diváků ho netrpělivě očekávala. Ve filmu hrají Anthony Mackie, Samuel L. Jackson, Nia Long nebo třeba Nicholas Hoult, a děj snímku vypráví o dvojici prvních afroamerických bankéřů – Joe Morrisovi (Samuel L. Jackson) a Bernardu Garrettovi (Anthony Mackie). Společnost Apple uvedla, že Bankéř je pro její streamovací službu důležitým snímkem, a že se  TV+ má stát „domovem příběhů, na kterých záleží“. Kromě snímku Bankéř se předplatitelé streamovací služby  TV+ dočkají například seriálu Defending Jacob (24. dubna), dokumentu Beastie Boys Story (24. dubna) nebo třeba antologie Amazing Stories (6. března).

Dnes nejčtenější

.