Zavřít reklamu

Pokud si ještě pamatujete na dobu starých tower defense hříček, máme pro vás dobrou zprávu. Ač by se totiž mohlo zdát, že tento žánr již příliš netáhne a je zastíněn takovými giganty jako je Battle Royale nebo MOBA, není tomu tak. Stále se totiž najdou vývojáři, podle nichž podobné tituly stojí za oživení a jedním z nich je i Studio Qinoko. To na herní scéně není žádným nováčkem a za posledních několik let jsme si mohli zahrát řadu her z dílny těchto nadaných tvůrců. Nyní však přichází s dalším počinem, která nám má vytřít zrak, a tím je Eri’s Forest.

Kvalitních a nových tower defense titulů je na iOS jako šafránu, a to raději nepočítáme originálnější počiny. Vývojáři ze Studia Qinoko mají ale naštěstí pro originalitu cit, což jen dokazuje nejnovější přírůstek do jejich portfolia, jímž je zajímavá hříčka Eri’s Forest. Ta nás zavede hluboko do útrob magického lesa, kde na nebohé stromy útočí plejáda nenasytných brouků (ne, vážně se nejedná o kůrovce). Na nás bude rozestavět po gigantickém stromě obranné věže, lucerny a další vychytávky, jež nájezd odrazí a dají hmyzu co proto. Zatím by se mohlo zdát, že se jedná jen o další z nespočtu tuctových tower defense her, avšak vývojáři si pro nás připravili jednu specialitu, která se příliš nevidí – 3D bojiště.

Na rozdíl od ostatních titulů totiž budeme moci kolem celého stromu rotovat, prohlížet si ho ze všech stran a přemýšlet nad co nejefektivnější strategií. O to více dechberoucí je skutečnost, že tvůrci naskenovali reálné stromy a jejich 3D modely vložili do hry. Díky tomu vás titul vtáhne a jen tak nepustí, k čemuž dopomáhá také meditativní hudební doprovod a nádherná vizuální stránka, jež nabízí pouze minimalistické uživatelské rozhraní. Na hře navíc pracovali pouze dva Australané, dohromady tvořící Studio Qinoko, kteří vše dokázali vybudovat pouze pomocí vlastních sil. Máte-li tedy slabost pro magické lesy, kde se můžete poměrně jednoduše ztratit a utopit v nich hodiny a hodiny času, Eri’s Forest je přesně pro vás. Stačí zamířit na App Store a po vydání, které připadlo na 28. února, si tento extravagantní počin stáhnout.

Dnes nejčtenější

.