Zavřít reklamu

Fotografické potažmo kamerové schopnosti smartphonů se v poslední letech dostaly na takovou úroveň, že chytré telefony s přehledem překonaly dříve populární kompakty i menší kamerky a v některých případech po nich sáhnou i profesionálové, kteří jsou léta zvyklí na zrcadlovky. Velká přidaná hodnota spočívá v přenositelnosti telefonu a je tu také ten neoblomný fakt, že smartphone máme zkrátka vždy při ruce.

iPhony jsou výše popsaných řádků dokonalým příkladem a jejich snímače jsou na takové úrovni, že s nimi lze pořídit opravdu povedené snímky a videa. Toho se rozhodl využít i náš čtenář Patrik Klanica, která natočil a zpracoval opravdu pěkné záběry z lesního prostředí, kde právě probíhá těžba dřeva. Tím nejzajímavějším je ale fakt, že video natočil z velké části na iPhone 7 Plus. Na záběry krajiny z výšky pak použil oblíbený dron DJI Mavic Pro. Snímky pak prošly kompletní editací v iMovie, tedy v bezplatném softwaru z dílny Applu.

Pokud jste našimi dlouholetými čtenáři, pak vám možná při přečtení Patrikova jména nebo po zhlédnutí videa níže naskočila v hlavě vzpomínka, že už jste o něčem podobném slyšeli. Je tomu tak, o Patrikovi jste totiž psali už před dvěma lety, kdy natočil podobné video ze stejného porstředí, akorát tehdy kompletně na iPhone 6. Předchozí video si můžete pustit zde.

FOREST

Dnes nejčtenější

.