Zavřít reklamu

Operační systém watchOS byl od svého představení spolu s chytrými hodinkami Apple Watch imunní vůči veškerým in-app nákupům, nebo chcete-li nákupům v aplikacích. Jejich obliba je však na ostatních operačních systémech Applu natolik velká, že se Apple nyní rozhodl implementovat tento prvek i na své hodinky. 

Podporu in-app nákupů ve watchOS aplikacích přinese jako první watchOS 6.2, který začal Apple testovat v rámci vývojářského beta testování včera večer. Právě vývojáři byli včera Applem vyzváni, aby v případě nutnosti své watchOS aplikace in-app nákupům přizpůsobili a připravili pro ně prémiový obsah, který budou chtít touto formou distribuovat. Kromě jednorázových plateb budou moci vývojáři využít i možnosti předplatného, stejně jako tomu je v případě iOS, iPadOS a macOS. 

Těžko v tuto chvíli říci, jak velké oblibě se budou in-app nákupy ve watchOS aplikacích těšit. Jelikož je však ve watchOS App Storu dostupné obrovské množství různých placených fitness aplikací či aplikací pro sledování spánku, dá se předpokládat, že právě ty se na in-app platby, potažmo předplatné transformují. V případě iOS a iPadOS jsou totiž tyto typy aplikací právě in-app platbami či předplatným zpoplatněny mnohem častěji, nežli jednorázovou platbou. Zda se tyto předpoklady naplní či nikoliv se nicméně ukáže až zhruba za měsíc a půl až dva, kdy Apple uvolní ostrou verzi watchOS 6.2. 

Dnes nejčtenější

.