Zavřít reklamu

Před několika hodinami jsme vás informovali o tom, že již brzy budeme ve webové verzi Instagramu schopni jednoduše posílat zprávy, tzv. Direct Messages. Prozatím jste tyto zprávy mohli posílat pouze v rámci mobilní aplikace a na webu jste měli jednoduše smůlu – tedy tedy oficiálně. Existuje však trik, jak Direct Messages posílat z webové verze Instagramu již nyní.

Jak ve webové verzi Instagramu posílat Direct Messages

Nejprve je nutné, abyste se přesunuli do aktivního okna nativního webového prohlížeče Safari. Jakmile tak učiníte, tak je nutné aktivovat vývojářský režim. Ten aktivujete tak, že v levém horním rohu obrazovky kliknete na tučnou záložku Safari a z rozevíracího menu, které se zobrazí, vyberte Předvolby… (využít můžete také klávesovou zkratku Command + ,). Po otevření Předvoleb se zobrazí malé okno, ve kterém se v horním menu přesuňte do sekce Pokročilé. Zde už jen stačí, abyste ve spodní části okna aktivovali možnost Zobrazit v řádku nabídek nabídku Vývojář. Poté můžete Předvolby zavřít. Nyní se přesuňte na webové stránky instagram.com. Jakmile tak učiníte, tak v horní liště klepněte na záložku Vývojář a v rozbalovacím menu vyberte možnost Identifikace prohlížeče. Zde už stačí, abyste kliknuli na možnost Safari – iOS 12.1.3 – iPhone. Berte v potaz, že verze iOS se může v názvu samozřejmě měnit. Instagram se poté znovu načte a v pravé horní části už se zobrazí ikona Direct Messages, na kterou stačí kliknout a ihned můžete začít psát zprávy.

Je nutné počítat s tím, že rozložení zpráv nemusí být úplně ideální. Přece jenom prohlížeči vyobrazenému na šířku říkáte, aby na své ploše aktivoval zobrazí zařízení, které má displej na výšku. Rozhodně se ale nejedná o nic hrozného, a pokud potřebujete být v rámci Direct Messages k dispozici i na Macu či MacBooku, tak je tato možnost určitě skvělá. Tento fígl samozřejmě můžete využít ve svůj prospěch i na dalších webových stránkách.

Dnes nejčtenější

.