Zavřít reklamu

Na Vánoce se svět snaží každoročně naladit i Apple svojí tradiční vánoční reklamou. Jedná se vždy o krátký spot, ve kterém se samozřejmě objeví nějaký jablečný produkt. Apple si s nimi dává skutečně práci, což je vidět jak na jejich zpracování, tak zpravidla i promyšleném příběhu. Toto jsou všechny reklamy od roku 2010.

2010

V této krátké reklamě můžeme vidět malého chlapce, jak vede FaceTime hovor se Santou Clausem, což je ale jeho převlečený otec, který umocňuje synovu iluzi, že Santa existuje. Kromě loga iPhonu 4 můžeme též vidět odkaz na operátora AT&T.

2011

V této kouzelné vánoční reklamě můžeme vidět Santa Clause, který hovoří za pomoci iPhonu 4s se Siri a hledá co nejrychlejší způsob, jak se dostat k dětem. Zároveň se ptá na na počasí a Siri mu například oznamuje, že obdržel e-mail od paní Clausové.

2012

Hrdinkou vánočního shotu z roku 2012 je děvče, jež hraje na kytaru svému dědečkovi. Jejich konverzace je přitom vedena za pomoci iPadů.

2013

Tato reklama je oproti předešlým o minutu delší a skutečně vás vezme za srdce. Hrdinou krátkého příběhu je hoch s iPhonem 5. Byť kolem něho panuje vánoční atmosféra a rodinná pohoda, jeví se, že chlapec o něco takového vůbec nemá zájem a raději hledí do svého iPhonu. Opak je ale pravdou. Při rozbalování dárků pustí rodině na televizi video se společnými záběry, které celou dobu tajně na iPhone natáčel.

2014

V této vánoční reklamě je hrdinkou mladá žena s MacBookem Air, která dá své babičce jakožto dárek nahrávku z gramofonové desky, která ji dá vzpomenout na její mládí.

2015

Reklama z roku 2015 se točí opět kolem MacBooku. V porovnání s předchůdci je ale daleko více hudebně zaměřená. Aby také ne, během reklamy můžeme slyšet zpěv Stevieho Wondra a Andry Day.

2016

Ve dvouminutovém shotu můžeme vidět zřejmě obdobu frankesteinova monstra, které na iPhone 7 nahraje zvuk ze zvonkohry. Následně se vydává do města k vánočnímu stromku, kde vyvolá jeho přítomnost značné zděšení. Monstrum si ale zapojí žárovičky do krku, spustí melodii z iPhonu a začne zpívat. Zbytek kolemjdoucích se následně přidá. Poselství této reklamy? Vánoce spojují.

2017

V tomto vánočním videu hrají prim sluchátka AirPods. Žena zaposlouchaná do hudby tančí ulicí. najednou ovšem vrazí do muže. Následně mu dá jedno sluchátko a tančí ulicemi spolu. Zajímavý je jistě fakt, že video bylo natočeno v Praze.

2018

Rok staré video je vůbec první animovanou vánoční reklamou, kterou Apple vydal. Vyniká skvělým zpracováním, dobrým hudebním doprovodem a velkým chlupatým pejskem hlavní aktérky.

2019

V nejnovější reklamě Applu jsou hlavními hrdinkami dvě neposlušné holky, které, jak se na první pohled zdá, se uklidní pouze tehdy, pokud dostanou do rukou iPad. Děvčata nakonec za pomoci iPadu a Apple Pencil vytvoří pro dědečka nádherné vánoční video.

Dnes nejčtenější

.