Zavřít reklamu

Spolu s Vánocemi je úzce spojený vánoční úklid, na kterém si většina z nás dá skutečně záležet. Častokrát ale opomínáme naše jablečné telefony, které by v tomto neměly být výjimkou. I elektronika se totiž čas od času musí pročistit, aby se zajistil její ničím nerušený chod. Jak si ale s tímto úkolem úspěšně poradit? V tomto článku se podíváme na pár spolehlivých tipů, kterými spolehlivě váš iPhone pročistíte a dost možná jej i zrychlíte.

Pročištění prohlížeče

Prohlížeč našeho telefonu je něco, co prakticky denně používáme. Jelikož pomocí prohlížeče navštěvujeme ty nejrůznější weby, postupem času tak sesbírá ohromné množství dat, které teoreticky ani nepotřebujeme. Tato data mohou následně výrazně zpomalit celkový výkon našeho zařízení a rozhodně není na škodu se jich zbavit.  Toho dosáhneme takzvaným odstraněním paměti cache. K odstranění nám postačí jít do Nastavení, vybrat Safari, sjet úplně dolů a zvolit možnost Smazat historii a data stránek.

Je však nutno upozornit na fakt, že touto volbou dojde k odstranění veškeré vaší historie a taktéž budete odhlášeni ze všech webů. Mějte tedy na paměti, že jakmile provedete tento krok a následně navštívíte určitý web, budete muset zadat vaše přihlašovací údaje znovu.

Odstranění příloh ze Zpráv

Pokud jako hlavní komunikační prostředek používáte jablečnou službu iMessage, za dobu daného používání se vám na vašem zařízení musela nahromadit již velká spousta příloh. Ty odstraníte tak, že opět přejdete do Nastavení, otevřete kategorii Obecné, vyberete Úložiště: iPhone, chvíli počkáte a vyberete aplikaci Zprávy. Nyní už vám pouze postačí klepnout na možnost Zkontrolovat velké přílohy, vybrat, které položky si přejete odstranit a svou volbu potvrdit klepnutím na ikonu koše.

Odstranění nedávno smazaných fotografií

Jak jistě všichni víte, při klasickém odstranění fotografie z Fotek vašeho iPhonu se soubory pouze přesunou do složky Nedávno smazané, z které je můžete ještě určitý počet dní obnovit. Tam se mohou častokrát nahromadit vskutku zbytečné soubory, mezi které se nejčastěji řadí snímky obrazovky. K jejich odstranění vám postačí otevřít aplikaci Fotky, vybrat album Nedávno smazané, klepnout na možnost Vybrat a z horního panelu klepnout na Smazat vše.

Odstranění dat od aplikací

Některé aplikace mohou ukládat enormní množství dat a vy si toho nemusíte ani všimnout. Touto možností se postaráte o jejich spolehlivé odstranění, avšak přijdete přitom taktéž i o samotnou aplikaci. Tu si následně budete muset nainstalovat znovu a bohužel je to nevyhnutelné. Vaším úkolem bude opět přejít do Nastavení, kde tentokrát opět vyberete kategorii Obecné a zvolíte Úložiště: iPhone. Jakmile se vám jednotlivé aplikace načtou, již postačí na některou z nich klepnout a zvolit možnost Smazat aplikaci. Následně svou volbu potvrdíte a máte hotovo.

Využití aplikace třetí strany

Poslední možností, jak si zorganizovat určitý pořádek i na vašem iPhonu, je užití nějaké externí aplikace. V dnešní době se na App Storu nachází spousta kvalitních programů, které se přímo na tuto problematiku zaměřují. Naprostou jedničkou na trhu je však aplikace iMyFone Umate, která skrze váš počítač či Mac dokáže jablečný telefon velice spolehlivě pročistit. V níže přiložené galerii si můžete prohlédnout, jak takové čištění probíhá a jak aplikace vypadá. Tato appka však není zdarma a za její používání si budete muset zaplatit.

Dnes nejčtenější

.