Zavřít reklamu

Dlouhé čekání na Smart Battery Case pro iPhony 11 a 11 Pro utnul Apple teprve před necelými třemi týdny jejich tichým představením. Ani po představení však této novince nikdo příliš pozornosti nevěnoval, jelikož je využívána spíše minoritním množstvím jablíčkářů. Možná i proto se až nyní začínají objevovat první “problémy”, které příchod novinky doprovází. Jedním z nich je nefunkčnost tlačítka pro fotoaparát, které se nově na boku Case objevilo. Tato nepříjemnost se však dá naštěstí velmi jednoduše opravit. 

Na konci minulého týdne začal Apple rozšiřovat do autorizovaných servisů interní dokument, ve kterém poodhaluje některé detaily funkčnosti novinek. Zřejmě tím nejzásadnějším je funkčnost tlačítka pro fotoaparát, které je podle Applu plně funkční až u iPhonů s iOS 13.2 a novějšími. Pokud jste se tedy doposud potýkali při snaze fotografovat přes Smart Battery Case na novém iPhonu s jakýmikoliv nepříjemnostmi, v případě staršího iOS ve vašem iPhonu 11 či 11 Pro už víte, kde zřejmě byla chyba. Pro její odstranění není naštěstí nutné nic jiného než zkrátka na novější iOS aktualizovat.

Dle dokumentu si někteří zákazníci stěžovali i na to, že se fotoaparát po rychlém stisku tlačítka na Smart Battery Case nespustí. To Apple vysvětluje jako bezpečnostní opatření, které má zabránit samovolným spuštěním fotoaparátu. Servisním technikům v případě přijetí takové stížnosti radí, aby uživatele proškolili o funkčnosti obalu – tedy víceméně jen vysvětlením, jak tlačítko funguje a jak naopak fungovat nebude. Obecně se tak dá říci, že se Apple potýká spíš s problémy pramenícími z neinformovanosti uživatelů, kteří jak o správných stiscích tlačítka, tak o nutnosti iOS 13.2 nemají ani tušení, jelikož o těchto věcech Apple nikde neinformuje. 

Dnes nejčtenější

.